Regentparret på stor turné i Midt- og Vestjylland

Der står stort set Midt- og Vestjylland på det hele, når regentparret til september tager på det traditionsrige sommertogt. Både Ringkøbing, Thyborøn, Livø, Nykøbing og Vesthimmerland får besøg i september.

Når regentparret tager på sit andet sommertogt med kongeskibet Dannebrog i september er der fem stop på ruten. De er alle i Midt- og Vestjylland.

Fem dage i september

Den 1. september besøger regentparret Thyborøn i anledningen af Thyborøn Havns 100 års jubilæum. Sidst Dannebrog lagde til her var i 2006.Dagen efter går turen til Ringkøbing, hvor Dronning Margrethe sidst var på officielt besøg helt tilbage i 1984.

3. september er regentparret på Livø lige nord for Fur og den 4. september er det så Nykøbing, der får royalt besøg.Turen slutter den 5. september i Vesthimmerlands Kommune, skriver Kongehuset på sin hjemmeside.

Årelang tradition

Besøget i det midt- og vestjyske er det andet sommertogt. Det første sommertogt foregår i juni, hvor både Aalborg, Odense og Marstal får besøg.

De årlige sommertogter med Kongeskibet Dannebrog er en forlængelse af en efterhånden lang tradition, som går tilbage til Christian 10., der som den første konge gjorde årlige togter i danske farvande til en fast del af sit program.

 Læs mere på kongehusets hjemmeside her: Sommertogt 2014