Regel-bøvl koster mink-arbejdspladser

Bureaukratiske regler står i vejen for, at minkavlere kan skabe flere danske arbejdspladser.

Der kunne være mere gang i hjulene hos landsdelens minkavlere, hvis ikke det var for komplicerede og bøvlede regler. Minkavlerne vil have reglerne forenklet, og næstformanden i Folketingets Miljøudvalg er imødekommende over for kravet.

Minkavlernes formand, Tage Pedersen, siger, at minkavlerne i år vil udvide med 8 procent, og at det vil skabe omkring 1.600 arbejdspladser.

- Det lyder godt, men det kunne have været endnu bedre, siger Tage Pedersen.

- Vi udvider stadig kun med det halve af vores nabolande. Så vi kunne skabe endnu flere arbejdspladser, hvis vi havde haft en miljølovgivning, der var hurtigere og nemmere at arbejde med, siger han.

Tage Pedersen siger, at det tager mindst et år at få lov til at udvide i Danmark, mens det kun tager to måneder i Finland.

Venstres Anni Matthiesen er næstformand i Folketingets Miljøudvalg. Hun forstår minkavlernes frustrationer.

- Selvfølgelig har vi en forpligtelse til også hele tiden at passe på naturen og miljøet. Men jeg synes, at jeg flere og flere gange har mødt eksempler, hvor vi er for forsigtige. Og hvor vi også overimplementerer tingene, og hvor vi så skyder os selv i foden, siger hun.

Nu vil Anni Matthiesen tage problemet op i folketinget.

- Jeg kan mase på over for miljøministeren og eventuelt hive hende i samråd og spørge hende, hvad vi kan gøre for at ændre de her ting, siger hun til ritzau.