Rådyr kigger ikke på klokken

Overgangen til sommertid betyder, at skovens vildt i højere grad må lade livet i trafikken.

I nat har vi stillet uret en time frem, så nu bliver der kørt flere rådyr og hjorte ned det næste stykke tid.Sådan lyder det hvert år fra medier og forsikringsselskaber.Men det er faktisk en myte, at vildtet i højere grad bliver påkørt, fordi de ikke kan finde ud af, at vi har ændret på klokken. Det oplyser Naturstyrelsen til DR Syd.

Vildtet vil nemlig - uanset hvad klokken er - være aktiv omkring solopgang og solnedgang og i disse måneder falder det sammen med myldretiden på vejene.

- Den nyeste undersøgelse fra 2013 viser også, at det ikke lige er specielt dagene omkring overgangen til sommertid og vintertid, der sker påkørsler, siger vildtkonsulent fra Naturstyrelsen Vadehavet, Svend Hansen til DR Syd.

Men selv om myten nu bliver aflivet, er det stadig vigtigt, at holde et vågent øje, når man kører langs skove og marker i det næste stykke tid.

- Man skal være opmærksom hele året, men specielt her i forårsperioden og igen til efteråret, hvor de fleste påkørsler sker, siger Svend Hansen til DR Syd.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.