Rådyr indtager landsdelens veje

I oktober og november sker dobbelt så mange trafikulykker, der forårsages af vildt på vejene. En ny rapport udpeger de Midt- og Vestjyske vejstrækninger med flest ulykker.

Særligt bilister, der kører igennem strækninger, der grænser op til plantager og skove har god grund til at være ekstra opmærksomme bag rettet i denne tid. Det viser en ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi under Aarhus Universitet, som kortlægger de strækninger i Danmark, der oftest er rammes af ulykker forårsaget af vildt.

Plantage- og skovstrækninger

Ikke overraskende er de værste strækninger dem, der ligger tæt på skove og plantager. Her i landsdelen er det strækningen gennem Klosterheden, Strækningen fra Herning til Arnborg og ved Plantagerne på strækningerne fra Videbæk til Ringkøbing og fra Ringkøbing til Skjern.

Stigning i efteråret

I oktober og november registreres der dobbelt så mange ulykker som i årets resterende måneder. En undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik viser, at en ud af otte danskere har siddet i en bil, der har ramt et stykke vildt. Rådet anslår, at vildtulykkerne årligt tegner sig for fem til seks alvorlige kvæstelser og en dødsulykke.

 

 

Se her vildtkonsulent fra Falck, Allan Bruun Rasmussen fortælle, hvad man skal gøre, hvis der pludselig står et rådyr på vejen:

 

Hvordan skal du reagere, hvis der staar et raadyr paa vejen

Her viser Allan Bruun Rasmussen, hvad man skal gøre, hvis man skulle ramme et rådyr, som ikke dør på stedet:

 

Hvad skal du goere hvis du rammer et raadyr

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.