Radikale: Vi betaler prisen for regerings-ansvar

De Radikale led et gedigent nederlag ved valget i går. I den midt - og vestjyske landsdel blev det kun til to mandater.

De Radikale led et gedigent nederlag ved valget i går. På landsplan fik partiet kun 4,9 procent af stemmerne. I Vestjyllands Storkreds satte kun 2,8 procent af vælgerne deres kryds ud for liste B. Det udløser blot et enkelt mandat, der efter alt at dømme betyder, at Andreas Steenberg får fire år mere på Christiansborg.

- Vi er skuffede, men vi vidste jo godt, at det ville komme, så det er sådan, det er. Som radikale ved vi jo godt, at det kan gå op og ned, og vi har måttet betale for det ansvar, vi tog i den her regering, sagde den radikale folketingskandidat fra Holstebro-Struer kredsen og tidligere landsformand i partiet, Johannes Lebech, i nat til TV MIDTVEST.

"Mange ting er gået galt"

Den store nedgang i antallet af stemmer skyldes ifølge Lebech flere ting.

- Der er gået mange ting galt. Mange er røget over til Alternativet, og så synes jeg også, vi betaler lidt mere end de andre partier eksempelvis for den retfærdige vrede, der er blandt lærerne over det forlig, der er blevet indgået på skoleområdet. Der har vi mistet vælgere, siger han.

I sidste uge kunne TV MIDTVEST fortælle, at både Socialdemokratiet, SF og Radikale gik stort tilbage hos vælgerne blandt de midt- og vestjyske lærere. Se mere om undersøgelsen HER

De Radikale er gået fra at besidde i alt 17 pladser i folketingssalen til blot otte mandater efter valget. Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Andreas Steenberg.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.