Radikale om MRSA-stigning: Lunde må træde i karakter

Miljø- og Fødevareministeren må sat i stopperen for udviklingen fortsat stigende antal af MRSA-smittede svin, lyder det fra Radikale Venstre.

Nye tal fra Fødevare- og Miljøministeriet viser, at flere svin end nogensinde er inficeret med virussen MRSA. Tallene viser, at 88 procent af de testede svinelandbrug er inficeret med bakterierne, der sjældent smitter mennesker. Men står det Radikale Venstre, så må Mijø- og Fødevareminister, Esben Lunde Larsen træde i karakter og få sat en stopper på udviklingen.

- Det er der et akut behov for set i lyset af, at vi i forligskredsen bag handlingsplan for husdyr-MRSA har fået at vide, at MRSA i dag forekommer i 88 pct. af alle danske slagtesvinebesætninger. Det er helt uacceptabelt, og det går den fuldstændig forkerte vej. Tallet er en stigning mere 20 pct. på to år. Det er dramatisk og meget alvorligt, siger Radikale Venstres Landbrugs- og Fødevareordfører Sanne Bjørn.

Radikale Venstre og Sanne Bjørn peger på, at det er altafgørende at få omdannet den danske svineproduktion til et sundt landbrug.

- Vi er ikke enige med ministeren om tempoet og vejen dertil. Det skyldes ikke mindst en minister, som ikke synes at ville leve op til sit ansvar. Forbrugere i hele verden skriger efter rene fødevarer, og når nu Danmark rent faktisk kan imødekomme den efterspørgsel, er det paradoksalt, at vi ikke sætter alt ind på at blive førende inden for højkvalitetsfødevarer. Jeg er ikke i tvivl om, at det er nøglen til dansk fødevareproduktions fremtid, siger Sanne Bjørn.

HVAD ER MRSA?