Radikale: Flyt statslige arbejdspladser ud

Radikale Venstre vil udflytte tusindvis af statslige arbejdspladser. Partiet vil samle de udflyttede i nyoprettede fælleshuse over hele landet.

Står det til Radikale Venstre skal langt flere af de statslige arbejdspladser flyttes fra Hovedstaden til resten af landet. I et nyt udspil foreslår partiet, at fordelingen af statslige arbejdspladser i Danmark i højere grad skal afspejle befolkningssammensætningen. Følges det princip 100 %, vil det ifølge partiet betyde at næsten 30.000 statslige arbejdspladser skal flyttes ud.

- Jeg har mødt mange, som synes at afgørelser fra statslige myndigheder er forkerte og taget for langt fra virkeligheden. Mange synes at staten mest er et københavner fænomen. Derfor vil vi flytte arbejdspladser ud, men også flytte arbejdet ud, så processerne og statens myndighedsafgørelser kommer tættere på borgerne i hele landet, siger Andreas Steenberg, der er landdistriktsordfører for partiet.

Statslige Fælles Arbejdspladser

Radikale Venstre foreslår også en ny model for udflytningen af arbejdspladserne. I stedet for at flytte hele ministerier, vil partiet lade det være op til ministerierne selv, hvilke stillinger og funktioner der skal flyttes ud. De statslige arbejdspladser skal så samles i såkaldte Statslige Fælles Arbejdspladser (SFA-huse), hvor de udflyttede ansatte kan arbejde under samme tag. Radikale Venstre vil oprette 5-10 SFA-huse i Region Midtjylland, Nordjylland, Sydjylland og Sjælland.

- Vi foreslår et konkret mål for antal job og at der laves Statslige Fælles Arbejdspladser overalt i Danmark, hvor ikke et, men en række ministerier kan lægge arbejdsopgaver ud, så hele staten kommer ud i hele landet, siger Andreas Steenberg.

De statslige arbejdspladser skal flyttes ud over de næste ti år. Det skal være op til den til enhver tid siddende regering at sikre, at målet om udflytning bliver overholdt.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.