Radikale bejler til Kristian Jensen

I store avis-annoncer fortsætter Radikale i dag deres flirt med Venstres Kristian Jensen

Radikale har rykket en hel-sides annonce ind i Berlingske med Kristian Jensen, der leverer et budskab om at gøre Danmark større. 

Efter et langt ægteskab med Socialdemokraterne og rød blok, flirter Radikale lige nu åbenlyst til anden side. Og et wakeupcall til socialdemokraterne er helt på sin plads, det mener Johs Poulsen fra Radikale.

- De har travlt med at flirte med Dansk Folkeparti i de her år. Det er jo deres valg. Men hvis de vælger det, så skal de også vide, det har nogle konsekvenser. Og historisk set har Socialdemokratiet jo aldrig kunnet have regeringsmagten uden at have støtte fra Radikale, forklarer Johs Poulsen fra Radikale.

Annoncens betydning

Det handler alt sammen om annoncen Radikale har fået i avisen, og hvordan den skal tolkes.

- Det er i hvert fald en understregning af, at de Radikale i deres egen politik ikke ser sig som et fast møblement i rød stue, hvis man kan sige det på den måde. Man er et åbent midterparti som skal kunne samarbejde til begge sider, analyserer Ole Dall, der er chefredaktør på Skive Folkeblad. 

quoteKristian Jensen står helt grundlæggende for nogle gode begreber som frisind, udsyn og internationalt samarbejde

Johs Poulsen, Radikale

 

Derfor er Kristian Jensen nu blevet den nye radikale superhelt.

- Kristian Jensen står helt grundlæggende for nogle gode begreber som frisind, udsyn og internationalt samarbejde, siger Johs Poulsen.

Hos Radikale ser mange også Kristian Jensen som en, der står i opposition til Inger Støjberg og hendes linje over for flygtninge og indvandrere.

Så det er ikke bare Kristian Jensen der er ved at blive Radikal?
- Det tror jeg ikke Kristian Jensen vil sige er det, der er på vej. Men enhver kan jo se, at der er forskellige holdninger i Venstre. Det er som om det er fra to forskellige planeter når Kristian Jensen og Inger Støjberg udtaler sig, siger Ole Dall.

Og netop de to er blandt bejlerne til formandsposten i Venstre.

- Det er også en kommentar til det, at det betyder noget, hvad Venstre foretager sig den dag Lars Løkke ikke længere skal være formand, siger Johs Poulsen.

Og lykkes det at få Kristian Jensen i formandsstolen i Venstre. Så er Radikale måske klar til at indtage en kendt rolle i dansk politik - nemlig som kongemager.

- Jeg tror Kristian Jensen vil være en udmærket statsminister. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at ser man på persongalleriet af mulige statsministre, så ville han ikke være den ringeste, siger Johs Poulsen.

Hellere det end Mette Frederiksen?

- Jeg synes, at Socialdemokraterne med Mette Frederiksen i spidsen har bevæget sig ud på nogle områder sammen med Dansk Folkeparti på noget, som jeg i hvert fald ikke vil stå inde for, siger Johs Poulsen.

Kristian Jensen holder påske-ferie og har ingen kommentarer. Men på Twitter har han skrevet en kort besked.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.