Psykolog om børnestjerner: - Det er ikke nogen helt ufarlig cocktail

Mange teenagere, drenge som piger, oplever at blive kendt gennem de sociale medier. Berømmelsen kan dog have konsekvenser.

Det er lettere end nogensinde før at blive berømt. De sociale medier gør vejen til et liv som kendt ansigt kortere, men det er ikke helt ufarligt.

- Det er ikke nogen helt ufarlig cocktail. Det skal vi virkelig holde øje med, siger Jørgen Rønsholdt, der er psykolog i Skive.

quoteDer er desværre mange historier, som ender i misbrug, selvmord og så videre.

Jørgen Rønsholdt, psykolog

Den hurtige berømmelse, som flere unge oplever gennem sociale medier som Instagram og TikTok, kan være svær at håndtere. De unge skal nemlig pludselig forholde sig til at blive genkendt på gaden, at folk har en holdning til en, og de skal muligvis også til at forholde sig til flere penge, hvis berømmelsen har medført dette.

- Der er desværre mange historier, som ender i misbrug, selvmord og så videre. Forskningsmæssigt peges der på, at det skyldes, at man pludselig føler sig alene, pludselig har fået en masse penge, en masse muligheder, men man bliver mere og mere isoleret fra virkeligheden, siger psykologen.

Jørgen Rønsholdt mener, at man kan mindske risikoen for konsekvenser ved som forælder at skabe dialog med sit barn, samt at mindske brugen af billeder og videoer af en selv på de sociale medier.

I 2013 blev den dengang 12-årige Kristian Dahlgård Mikkelsen fra Mors landskendt da han vandt børnenes Melodi Grand Prix med sangen 'Min første autograf'. I dag er han 19 år gammel - han synger stadig i sin fritid, men hverdagen har ændret sig en del.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.