Psykolog: Husk at holde ferie

Vinterferien er på vej. Men ikke alle holder ferie, og det er skidt for helbredet, understreger psykolog.

9876295_orig.jpg

I næste uge er det vinterferie. Og mens en stor del af danskerne slapper af og hygger sig med familien, knokler andre videre på jobbet. Men det er faktisk vigtigt at holde ferie – det viser nye videnskabelige undersøgelser.

De videnskabelige beviser bakkes også op af psykolog Sisse Find Nielsen, som netop pointerer vigtigheden i at slappe af og koble fra i ferieperioder.

- Nye studier viser faktisk, at man ikke kan slippe af med hverdagens stress og jag uden først at koble mentalt fra. Man er simpelthen nødt til at få tankerne helt væk fra hverdagens udfordringer, for at få energi og overskud til at tage fat om dem igen efter ferien. Derfor er det netop, at det er så vigtigt, at vi husker at slappe af og holde helt fri fra de vante omgivelser engang i mellem, siger hun. 

Det er ikke kun for hyggens skyld, du bør nyde en lang og velfortjent vinterferie. Faktisk er det helt videnskabeligt bevist, at en ferie gør noget ved dig. Helt nøjagtig bliver du både sundere, klogere og lykkeligere af at rejse. Kendsgerninger som rejseselskabet Bravo Tours med hovedsæde i Herning ikke er sene til at fremhæve.

- Der er undersøgelser, der viser, at 69 % af danskerne bliver lykkeligere af at rejse. Ja, rent faktisk er det også videnskabelig bevist, at du lever længere, hvis du holder ferie. Så det er altså ikke kun for sjov, man skal nyde vinterferien, siger Peder Hornshøj, der er adm. direktør i Bravo Tours.

Han har været i rejsebranchen i mere end 30 år og har om nogen kendskab til danskernes ferieliv.

- Jeg tror, de fleste ved, at ferie gør noget godt for vores helbred. Vi sover bedre, vores blodtryk falder, og vi er mindre stressede. Men at vi ligefrem lever længere, det er nok de færreste, der har tænkt over det, siger han.

Og har man ikke midler til at rejse væk, eller fylde ferierne ud med oplevelser og besøg hos venner og familie, er det faktisk ikke skidt, for det vigtigste er, at man finder tid til at koble helt fra. 

- Det kan være en god ide at tage helt væk fra de vante omgivelser, men kan man ikke det, skal man sørge for at slappe af – og ikke gøre fridagene til et nyt præstationsræs, hvor opgaverne i hjemmet bare afløser opgaverne i hverdagen, siger psykolog Sisse Find Nielsen.