Psykiatersag: Flertal kræver undersøgelse

Politisk flertal i Folketinget kræver nu uvildig undersøgelse i sagen om den hjerneskadede psykiater fra Vestjylland.

En uvildig advokatundersøgelse skal nu klargøre, hvad der præcist er foregået i Sundhedsstyrelsen i sagen om den hjerneskadede psykiater fra Vestjylland.

Det kræver et politisk flertal i Folketinget bestående af Dansk Folkeparti, Venstre, SF og Enhedslisten, oplyser DR Nyheder.

- Jeg har forlangt en uvildig undersøgelse, fordi vi vil vide, hvem der vildleder Folketinget, og hvorfor man gør det, siger Liselott Blixt, sundhedsordfører hos Dansk Folkeparti til DR Nyheder.

Mangelfuld redegørelse

I mere end ni år praktiserede en vestjysk hjerneskadet psykiater, selvom Sundhedsstyrelsen af flere omgang modtog bekymrende henvendelser.

Først i 2013 fratog styrelsen psykiaterens autorisation, men inden da nåede han blandt andet at fejlbehandle adskillige patienter, stille flere fejldiagnoser og udskrive medicin med rund hånd og i helt forkerte doser.

Men sagen stopper langt fra her. Ordførernes krav kommer nemlig efter, at DR Nyheder har dokumenteret, at den fortrolige redegørelse, som Sundhedsstyrelsen har udarbejdet i sagen om den hjerneskade psykiater, mangler væsentlige oplysninger.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) har ikke ønsket at stille op til interview med DR Nyheder, men siger i en skriftlig kommentar, at han "har bedt Sundhedsstyrelsen om en fuldstændig redegørelse, fordi han ønsker, at alt skal frem i sagen".

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.