Prøvefiskeri efter tobis giver ikke højere kvote

DTU Aqua har nu færdiggjort analyser af de sidste tre ugers såkaldte moniteringsfiskeri efter tobis. Resultatet viser, at kvoten ikke kan forhøjes.

Tobis-fiskerne kan endelig få svar på, om tobiskvoten kan blive forhøjet eller ej.
DTU Aqua i Silkeborg har de seneste tre uger arbejdet på en analyse, som skal slå fast, om kvoten kan forhøjes, men resultatet af analysen viser, at det kan den ikke.
Det skyldes, at andelen af 1-årige tobis i fangsterne er meget lille. En forhøjelse af kvoten ville have krævet, at andelen af 1-årige tobis i fiskeriet var væsentlig højere.

Det resultat kommer ikke bag på nogen, heller ikke Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen, som allerede i slutningen af april gav udtryk for, at håbet om at kvoten kunne forhøjes så meget lille ud. Alligevel ærgrer resultatet ham.

- Ligeså tilfredsstillende det var, at vi fik etableret realtidsmoniteringen af tobis, ligeså nedslående er resultaterne af moniteringen. Jeg og erhvervet delte de samme forhåbninger om, at vi kunne have fået forhøjet kvoten, siger Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Miljø- og Fødevareministeriet har igangsat et arbejde med at give ministeriets samarbejde med forskningsinstitutionerne et serviceeftersyn, og rådgivningsmodellen for tobis vil på ministerens foranledning nu blive en del af disse drøftelser.

- Samlet set er mit ønske, at vi får optimeret både rådgivning og forvaltningsmodel, således at vi får en mere stabil situation omkring tobiskvoten, siger Esben Lunde Larsen.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.