Praktiske gøremål bliver ordnet i påsken

Mens nogen helt sikkert har brugt søndagen på påskefrokost med sild og snaps, så udnyttede mange dagen til at få ryddet op ude og inde.

På Skive genbrugsplads er trailerne kørt i stilling. I påsken forsøger mange at få haven til at genopstå, det mærker de på genbrugspladsen. 

- De kommer primært med haveaffald, murebrokker, jord og stort og småt brandbart, siger Niklas Hallum, der er pladsmand på Skive genbrugsplads

På Skibelund Gartneri ved Bjerringbro venter de på lidt bedre vejr, før den helt store havekrig begynder.

- Det er ved at være på tide at komme ud i haven, kartoflerne står til spiring, de skulle jo gerne have været plantet, siger Else Marie Sahl

- Men det er rigeligt koldt, så det bliver de nok ikke denne weekend, supplerer hendes mands Jens Sahl.

Alligevel er der nok at se til på gartneriet.

- Der er jo hele tiden noget at lave, fordi alting skal være klar til, når den helt store udplantningssæson starter her til maj, siger Robert Pedersen, der ejer Skibelund Gartneri.

Men det er ikke kun udendørs, der skal styr på hjemmet. Hos genbrugsbutikken Guld og Rod i Viborg kan man få solgt alle de gamle ting, der bare står og fylder derhjemme. I påsken har de haft nok at se til.

- Det har været rigtig godt loppevejr, fordi det har været halvdårligt, og så kommer folk herind og hygger sig, siger Helle Thuesen, der er butiksbestyrer hos Guld og Rod.

Kunsten er selvfølgelig, at man ikke køber alt for mange af de andres ting med hjem, men det kan være svært for nogle.

- Jeg er sgu blevet bidt af det, det er meget sjovt. Og nu finder jeg nogle ting her. Og dem skal jeg jo have, siger Brian Nørgaard fra Viborg. 

Så på trods at de lunefulde vej, blev midt og vestjydernes praktiske virkelyst ikke holdt tilbage påskesøndag.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.