Præst: Kirken er forpligtet til forskellige aktiviteter

Ifølge sognepræsten i Mejrup, Marianne Sørensen, er kirken forpligtet til at rumme en bred vifte af forskellige aktiviteter.

Hvis de unge skal lokkes med i kirke, så skal kirkerne have mere fokus på kultur - det viser nye tal fra Kirkeministeriet. Knap halvdelen af de unge mellem 18-29 år svarer, at de vil gå mere i kirke, hvis der var flere foredrag og koncerter. Sognepræsten i Mejrup mener, at kirken på en måde har pligt til at have det.

- Jeg synes, vi som kirke og kulturinstitution i Danmark er forpligtet til at tilbyde så bredt et spekter af aktiviteter, som vi kan, siger præst Marianne Sørensen.

I Mejrup Kirke har de ansat en kirkemusiker, som ikke kun er organist. Sognepræsten er overbevist om, at sådanne typer af tiltag har stor effekt.

- Jeg er overbevist om, at det gør, at der er flere mennesker, der føler en tilknytning til deres kirke, og det gør også, at folk føler, at de rent faktisk får noget for de penge, de betaler i kirkeskat, fortæller hun.

Ingen heavy metal

Der er dog grænser for, hvad man bør arrangere i kirken. Ifølge sognepræsten skal kirken sørge for at stå ved deres grundlag.

- Hvis ikke vi som kirke står ved det, så er vi ikke mere kirke. Aktiviteterne skal have en eller anden sammenhæng med det øvrige, vi står for. Altså heavy metal eller Hells Angels - der kommer vi i en eller anden konflikt med hvad, vores udgangspunkt er.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Kultur.