Portræt af omdiskuteret byggematador: - Hans moral er sgu ikke særlig god

Finn Bach er hovedperson i en kæmpe byggeskandale efter anklager om livsfarlig fusk med beton. Læs og se et portræt af den omdiskuterede mand her.

Bestyrelsesformanden for Bach Gruppen, Milliardæren Finn Bach, står lige nu i sin værste mediestorm nogensinde. 

Anklagerne går på livsfarlig fusk med beton. 

Det handler blandt andet om et storstilet højhusbyggeri København, som blev standset, fordi prøver viste, at betonkvaliteten i fundamentet var alt for svag til at bære de 23 etager. 

Hovedpersonen er kendt for at give meget få interviews, og derfor har TV MIDTVEST i dag været i kontakt med andre personer, der kan tegne et billede af den omdiskuterede byggematador. 

quoteHvis man er alene med ham, er han en rigtig underholdende fyr.

Viggo Hansen, ungdomskammerat.

En af de personer er Viggo Hansen, som kender Finn Bach helt tilbage fra ungdomsårene. Viggo har selv været erhvervsdrivende i mange år og er samtidig jævnaldrende og udlært i autobranchen med Finn Bach. 

- Vi lavede sommetider en bil sammen, og vi syntes, det var en befrielse at komme ud af skolen. Vi skulle måske have lyttet lidt bedre efter, hvad skolelæreren sagde dengang - men det gjorde vi altså ikke, fortæller Viggo Hansen. 

- Hvis man er alene med ham, er han en rigtig underholdende fyr, og ellers vil jeg betegne ham som erhvervsmand af den gamle skole, uddyber han. 

Viggo Hansen kender Finn Bach fra deres fælles ungdom sammen.
Viggo Hansen kender Finn Bach fra deres fælles ungdom sammen.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Skyr sig for offentligheden

Men hurtigt skulle det vise sig, at autobranchen var for lille til Finn Bach. Han udbyggede derfor sine aktiviteter ved at handle med ejendomme og blev en af byens største udlejere, hvor han skabte en virksomhed med milliardomsætning. 

- Alle viborggensere har et forhold til Finn Bach. Nogle holder rigtig meget af hans aktiviteter her i byen, mens andre er sure på ham, fortæller chefredaktør på Viborg Stifts Folkeblad, Lars Norup. 

Som mangeårig journalist har Finn Bach altid været en interessant personlighed for chefredaktøren. Sandheden har dog været, at byggematadoren har været nærmest umulig at komme i kontakt med for medierne. 

- Han skyr offentligheden. I mange år havde vi end ikke et billede af Finn Bach – det kunne ikke lade sig gøre. Han gemte sig simpelthen for os, lyder det fra chefredaktøren. 

Har svært ved at slippe kontrollen

Alt imens Finn Bach gemte sig for medierne, fortsatte han med at udvide sine forretninger. 

quote- Hans moral er sgu ikke særlig god - det tør jeg godt at sige.

Viggo Hansen, ungdomskammerat.

Han fik for eksempel færdigbygget Viborg FF's stadion, ligesom han også var sponsor for kvindernes håndboldhold i Viborg. Derfor vil ungdomskammeraten Viggo Hansen også gerne fremhæve de gode ting ved Finn Bach:

- Han har været et stort aktiv for byen, og derfor er det også en skam, at der kommer sådan nogle møgsager her. Der er nemlig også mange gode ting ved ham. 

Men lige nu er det mest af alt møgsager og skandaler, der præger Finn Bach, og det kommer ikke som verdens største overraskelse for ungdomskammeraten:

- Hans moral er sgu ikke særlig god - det tør jeg godt at sige. Han kører til kanten, og det skal man vide, når man handler med ham. 

- Jeg synes, det er synd for ham selv, at han er endt i det her. Det er en skam, at han ikke forandrede sin stil for nogle år siden og uddelegerede mere ansvar til andre. Han har svært ved at slippe kontrollen, siger Viggo Hansen.  

Bach Gruppen afviser anklagerne om betonsvindel og vil nu anlægge injuriesag mod den entreprenør, der har fremsat beskyldningerne i TV2-programmet Operation X.