Polske mænd anholdt i Audi fyldt med værktøj – kan hænge sammen med flere indbrud

De to polske mænd fremstilles søndag i grundlovsforhør i Retten i Viborg. De sigtes også for overtrædelse af våbenloven.

OPDATERET klokken 12:36

De genstande, som politiet fandt i Audien, stammer fra indbrud i et lager i Herning og en lagerplads i Silkeborg. Politiets undersøgelser skal nu fastslå, om der også er forbindelser til andre indbrud i landsdelen. De to polske mænd er varetægtsfængslet i fire uger.

  To polske mænd er natten til søndag blevet anholdt af Midt- og Vestjyllands Politi. De to mænd blev anholdt i en sort Audi med tyske nummerplader, hvor politiet fandt en masse elektrisk værktøj.

  Det oplyser vagtchef Lars Even fra Midt- og Vestjyllands Politi.

  Han fortæller, at tyvekosterne formentlig er taget fra varebiler eller værksteder, og derfor kan der være sammenhæng mellem anholdelsen af disse to mænd og flere indbrud i netop varebiler på det seneste.

  - Jeg mener at have hørt, at der har været en sort Audi, der er dukket op flere steder i forbindelse med indbruddene. Det kunne jo godt være, at vi er heldige at have fat i gerningsmændene. Det kan vi håbe på, siger vagtchefen.

  Se video: To polske mænd blev i dag varetægtsfængslet fire uger for forsøg på tyveri af værktøj.

  Det er nu op til den videre efterforskning at fastslå, om det elektriske værktøj, som de to mænd blev anholdt i besiddelse af, også er det værktøj, der er blevet stjålet fra flere varevogne.

  Til at fastslå dette vil der se på, om værktøjet er blevet mærket, og der vil blive talt med de forurettede håndværkere.

  De to polske mænd fremstilles søndag i grundlovsforhør i Retten i Viborg.

  Overtrædelse af våbenloven

  Det er ikke kun det mulige tyveri af elektrisk håndværk, som de to polske mænd søndag fremstilles i grundlovsforhør for.

  Da de blev stoppet i den sorte Audi, var de også i besiddelse af to pebersprays og en dolk.

  Det gør, at de også bliver sigtet for overtrædelse af våbenloven.

  TV MIDTVEST følger sagen.