Pollensæsonen kan eksplodere nu

Den lange vinter har sat pollensæsonen senere i gang, men et hurtigt skift i temperaturen kan udløse en eksplosion af pollen.

Der har indtil videre været god grund til at være tilfreds med 2013, hvis man er ramt af pollenallergi. Den lange vinter har udskudt datoen for hvornår pollensæsonen er gået i gang. Men allergikere skal passe på med at glæde sig for tidligt.

- Det har jo været en rigtig god start for de, der har pollenallergi med det kolde vejr. Men det kolde vejr har skubbet pollensæsonens start længere frem. Så det der sker nu, er jo at planterne skal nå det samme på kortere tid. Det betyder at sæsonen under de rigtige vejrforhold hurtigt kan blive meget intensiv. med andre ord, hvis der kommer noget lækkert forårsvejr, så kan vi vente en eksplosion af birkepollen, siger Lise Nørgaard, der er kommunikationschef i patientforeningen Astma-Allergi Danmark.

Gode råd

 Ifølge Astma-Allergi Danmark er der fire gode råd, som kan hjælpe de, der er ramt af pollenallergi.

1) hold øje med pollentallet - på hjemmesider eller på vores app. Så du ved, hvordan den kommende dag vil påvirke dig.

2) Tag forbi egen læge, før det for alvor går løs, så du er opdateret på den medicin, du kan få brug for.

3) Tør ikke tøj ude. F.eks. i nærheden af birketræer. Så undgår man at få pollen på det rene tøj. 

4) Luft ud tidlig om morgenen eller sent om aftenen. De reducerer også mængden af pollen i huset.

 

Årets pollensæson i gang - i dag startede de første målinger på taget af sygehuset i Viborg. Men selvom pollenen i år kom senere end normalt, på grund af den lange vinter, skal allergikerne ikke juble for meget.