Pollensæsonen er over os: Få de gode råd her

Det er ikke kun glade og længere dage, det varme forårsvejr bringer med sig. Døjer du med pollenallergi, er der råd at hente.

Kløende øjne, dryppende næser og nys i massevis. Mens solens stråler i påskedagene lokker folk ud i det fine forårsvejr døjer flere midt- og vestjyder med pollenallergi. På Herning Løve Apotek mærker man for alvor, at folk har brug for medicin til at holde allergien på afstand. 

quoteDet er vigtigt, at man holder dørene til ens hjem lukket i løbet af dagen. Hvis man skal lufte ud, skal man gøre det tidligt om morgenen eller sent om aftenen.

Heike Pöhner

- I dag har vi haft næsten dobbelt så mange kunder som på en almindelig lørdag, fortæller Heike Pöhner, der er farmaceut på Herning Løve Apotek.

Mellem klokken 10 og klokken 14 lørdag har apoteket haft omkring 550 kasseekspeditioner – derfor har der været indkaldt ekstra mandskab. Det varme forårsvejr har nemlig gjort, at folk blandt andet har måttet vende forbi apoteket i et forsøg på at komme røde øjne og kløe til livs.

- Det har meget været astmamedicin, vi har haft igennem. Det er både kunder, som skal have det i håndkøb og på recept.

Gode råd inde og ude:

Gode råd mod allergien 

Ifølge farmaceuten er der, foruden medicin, flere ting, som kan være med til at mindske generne ved pollenallergi.

- Det er vigtigt, at man holder dørene til ens hjem lukket i løbet af dagen. Hvis man skal lufte ud, skal man gøre det tidligt om morgenen eller sent om aftenen, lyder det fra Heike Pöhner.

- Og så kan man med fordel gå i bad, når man kommer hjem. Når man har været ude, sætter det sig i hår og tøj, så derfor er det en god idé at skifte.

Astma-Allergi Danmark råder blandt andet folk til at bære solbriller uden for, og at man gør grundigt ren i sin bolig én gang i ugen. Du kan læse flere gode fra Astma-Allergi i Danmark lige her.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.