Politisk uenighed om registreringsafgift

Regeringen og Dansk Folkeparti er ikke enige om, hvordan aftalen om registreringsafgiften skal se ud.

I august kom det ud, at regeringen ville sænke registreringsafgiften på biler. Siden da har markedet stået stille, og bilforhandlerne har haft svært ved at sælge biler.

Bilforhandlerne er frustrerede, og den følelse står finansordføreren fra Dansk Folkeparti også med.

- Jeg kan godt forstå, at bilforhandlerne er frustreret. I Dansk Folkeparti er vi også voldsomt frustrerede over, at det her skal tage så lang tid, siger Rene Christensen.

Han mener, at det har været et skidt forløb siden udmeldingen, og at det er forhandlerne og forbrugerne, det går ud over.  

- Udfordringen er, at bilafgifter ikke er noget, man taler om, det er noget, man gør. Hvis man vil lette bilafgifterne, gør man det. Man skal ikke tale om det, for så sker der det, at markedet går fuldstændig i stå. Og det gør, at både branchen og forbrugerne kommer i klemme, siger Rene Christensen.

Håber på en aftale snarest muligt

Dansk Folkeparti og regeringen er ikke helt enige om, hvordan aftalen skal være. Regeringen vil nedsætte registreringsafgiften, så den fremover bliver 100 procent af bilens pris. Dansk Folkeparti vil helt ændre systemet, så der kan blive taget højde for miljø og sikkerhed i bilerne.  

- Vi er i løbende dialog med Dansk Folkeparti, både ved at udveksle modeller og ved at snakke med dem i forhandlingslokalet om at finde en løsning hurtigst muligt, siger finansminister Kristian Jensen.

Selvom partierne ikke er enige om, hvordan aftalen skal lyde, håber begge parter, at der snart kommer en aftale i hus.

- Vi kan komme dag, nat og weekend og forhandle med regeringen, hvis de vil forhandle med os. Og så må vi se, hvor aftalen lander, men den skal laves meget snart, siger Rene Christensen.

- Jeg kan love, at jeg gør alt, hvad jeg overhovedet kan for at finde en løsning, for jeg synes ikke, den her situation er holdbar i længden. Vi skal have en afklaring, og det skal være hurtigt, siger Kristian Jensen. 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.