Politisk kommentator: Det er stilhed før storm for fødevareministeren

Fødevareminister Mogens Jensen (S) skal forberede sig på, at det først i næste uge bliver afgjort, om han kan beholde sin ministerpost eller ej. Det vurderer politisk kommentator Hans Engell.

De seneste dage har fødevareminister Mogens Jensen (S) været hovedperson i regeringens håndtering af mink og corona, og det har fået flere til at spekulere over, om han kan beholde sin ministerpost. Ifølge politisk kommentator ved TV2 Hans Engell vil fødevareministerens redegørelse til Folketinget i næste uge være afgørende for hans fremtid.

- Lige nu er der en smule stilhed før stormen i næste uge, hvor jeg tror, vi kommer til at få et ordentligt sammenstød, siger han.

Politisk kommentator Hans Engell har selv en fortid som forsvars- og justitsminister for Det Konservative Folkeparti.
Politisk kommentator Hans Engell har selv en fortid som forsvars- og justitsminister for Det Konservative Folkeparti.
Foto: TV MIDTVEST

Det er fødevareministeren selv, der har taget initiativ til redegørelsen, efter regeringen den seneste tid er kommet med flere forskellige udmeldinger til minkavlerne. I redegørelsen skal Mogens Jensen (S) forklare, hvordan regeringen kunne beordre en aflivning af alle både raske og syge mink, selvom det var ulovligt.

- Der er så mange detaljer omkring det lovmæssige, hvor man bare må sige, at der er et eller andet internt i regeringen og embedsværket, som er gået fuldstændig skævt, og det er det, der nu vil blive afdækket, siger Hans Engell.

Flere af Folketingets partier har i dag langet ud efter regeringen. Dansk Folkepartis landbrugsordfører, Lise Bech, har kaldt forløbet hovedrystende, mens Venstres Thomas Danielsen har sagt, at regeringens skiftende udmeldinger har været urimelige ud over alle grænser. Hans Engell mener dog stadig, der er en mulighed for, at fødevareministeren kan få lov at blive siddende.

- Mogens Jensen lever et farligt liv som minister. Det er ikke sådan, at han på nogen måde er sikret, at der ikke vil være et flertal imod ham, men jeg hæfter mig alligevel ved, at hverken Enhedslisten, Radikale Venstre eller SF har truet ham direkte, siger han.

Fødevareministeriet forventer at have redegørelsen klar onsdag i næste uge.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.