Politisk hjælp til uskyldige

Flertal vil sikre, at uskyldige får samme hjælp som de skyldige, når de løslades. Det sker efter indslag på TV/MIDT-VEST.

Der er hjælp på vej til folk, der har siddet varetægtsfængslet, selv om de ikke har gjort noget. Indtil nu har det kun været de skyldige, der har fået hjælp til at komme tilbage til samfundet, men det vil et politisk flertal nu gøre op med.

- Jeg synes, at der et behov for at hjælpe de mennesker, der uforvarende er kommet ud i en situation og erklæret uskyldige. Så skylder samfundet også at hjælpe dem godt igang igen med deres normale tilværelse, siger Venstres medlem af Folketingets retsudvalg, Kristian Pihl Lorentzen.

Debatten kommer efter en udsendelse på TV/MIDT-VEST, hvor to vestjyder fortalte om, hvordan de sad uskyldigt fængslet uden at få hjælp bagefter.

Kan og skal gøre det bedre

Og Pihl Lorentzen er ikke alene. Et flertal i Folketinget mener, at de uskydlige skal have samme hjælp fra Kriminalforsorgen som de skyldige.

- Jeg vil spørge både justitsministeren og socialministeren, om vi ikke kan gøre det lidt bedre i fremtiden. Det kan vi, og det skal vi, siger den konservative retsordfører Tom Behnke.

Og socialdemokraten Mogens Jensen siger, at der er tale om en helt urimelig situation for de pågældende.

Indslaget på TV/MIDT-VEST mandag fortalte, hvordan mange uskyldigt fængslede får store psykiske traumer, når de bliver løsladt uden hjælp. Flere mister også deres arbejde, mens de sidder fængslet.

 Se indslaget fra TV/MIDT-VEST mandag aften om to vestjyske mænd, der begge var varetægtsfængslet, selv om de var uskyldige.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.