Politikere: Lad os så komme igang

De lokale folketingsmedlemmer og kandidater er lettede over, at ventetiden endelig er slut.

De er ikke enige om ret meget, men een ting kan de midt- og vestjyske folketingspolitikere og kandidater godt nå til enighed om: Det er rart, at ventetiden endelig er slut.

- Vi har ventet på det her i flere måneder, og nu er det ligesom et lettelsens suk, siger Kristendemokraternes Folketingsmedlem Per Ørum Jørgensen.

Politikerne tripper for at komme i gang med valgkampen og siger, at de glæder sig - selv om de næppe får meget fritid de næste 20 dage.

- Jeg har det rigtig godt. Jeg synes ikke, at det er feber, men mere en slags spænding, adrenalin, der er kørt ud i kroppen. For når man går i gang med en valgkamp, så er det 20 dage med fuld fart, masser af arbejde og masser af sjove ting, siger Venstres næstformand Kristian Jensen.

Højt beredskab

- Ventetiden er det værste, for man aner ikke, hvornår der sker noget. Man er oppe i et højt beredskab, så det var godt, at han trykkede på knappen, siger folketingsmedlem Helge Adam Møller, der i næste uge skal vælges som kandidat for de konservative i Herning syd.

Og SFs Steen Gade er ikke overrasket over, at valget kommer nu.

- Han (Lars Løkke Rasmussen) kunne ikke andet. Han har ikke lignet en statsmand de sidste uger, siger Steen Gade.

 Folketingsmedlem Helge Adam Møller, Kons:

 Folketingsmedlem Steen Gade, SF:

Folketingsmedlem Per Ørum Jørgensen, Kristendemokraterne:

Kristian Jensen, næstformand for Venstre: 

 Mads Rørvig, folketingsmedlem for Venstre:

Den socialdemokratiske folketingskandidat Peder Christensen har 18 års erfaring fra kommunalpolitik - spørgsmålet er, om det er en fordel:

 Folketingskandidat Dennis Flydtkjær, Dansk Folkeparti:


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.