Politikere: Gør noget ved responstiden

Flere lokale Folketingsmedlemmer kritiserer i dag, at Midt- og Vestjyllands Politi i gennemsnit er tre gange så lang tid om at nå til Mors med en patruljevogn - end til Herning og Holstebro

Mens det i gennemsnit tager ca. 22 minutter for politiet at nå til en hasteopgave på Mors, tager det i gennemsnit kun ca. 7, at nå til en hasteopgave i Herning eller Holstebro.

Det viser nye tal fra Rigspolitiet, der blev offentliggjort i går.

Socialdemokraten Simon Kollerup, der bor i Thy, kalder det uacceptabelt, at politiet har en meget langsommere responstid til Mors - end til Holstebro.

- Alle har ret til et trygt liv uanset hvor man bor henne, og derfor synes jeg ikke man kan acceptere, at der er så stor forskel på responstiden inden for vores relativt lille politiregion. Derfor synes jeg, at politiet skulle overveje at prioritere anderledes, siger han.

Han forslår, at flere patruljevogne skal have sin faste base i yderområderne.

- En mulighed kunne være, at man fordelte nogen af de mange patruljevogne vi har i vores kreds ud, så de er mere fast forankret i yderområderne. Det vil nedbringe responstiden og utrygheden i områder som for eksempel Mors og Thy. Patruljerne vil jo hurtigt kunne drøne til Holstebro, hvis der bliver behov for forstærkning, siger han.

Politidirektør: Responstiden skal ned

Politidirektøren for Midt- og Vestjyllands Politi erkender, at 22 minutters responstid til Mors er for lang tid, og at der skal gøres noget ved problemet.

Men inden han laver flere ændringer, vil han have analyseret tallene fra Rigspolitiet for at kunne fastslå, hvornår problemet er størst.

- Det hjælper ikke så meget, at sætte en masse ressourcer ind fra 15 til 23, hvis det er på andre tidspunkter af døgnet, tingene sker. Det er meget dyrt med beredskab, så vi skal gøre det målrettet. Men jeg er helt enig i, at 22 minutter ikke er acceptabelt, siger han.