Politiker vil hjælpe pressede fiskere: - Det er enormt frustrerende

Der er kamp om fiskene. Ikke i havet, men ved skrivebordene. For de nye brislingekvoter, der træder i kraft den 1. maj, er lavere end sidste år.

quoteSå er der plads til at gøre de to ting, som er vigtige på samme tid

Simon Kollerup, fiskeriordfører, Socialdemokratiet

Det brokker blandt andet trawlfiskeren Niki Andersen og formanden i Thyborøn Havns Fiskeriforening, Kurt Madsen, sig over. Nu kommer der muligvis en hjælpende hånd.

For Simon Kollerup, der er fiskeriordfører i Socialdemokratiet, fortæller til TV MIDTVEST, at han godt kan se problemet.

- Det er enormt frustrerende, også som politiker valgt i denne landsdel, at se nogle af de store arbejdspladser, vi har i fiskeindustrien, blive så hårdt ramt, når den her brislingekvote ser ud til at blive lavere, end den var sidste år, siger han.

Han vil derfor hjælpe fiskerne, så branchen ikke lider for store tab.

- Derfor skal de have hjælp. Jeg synes det rigtige at gøre i denne situation er at sige, at vi bør finde et andet niveau for brislingkvoten. Og på den måde hjælpe de fiskere, som også holder gang i de arbejdspladser, vi har i havnene, siger Simon Kollerup.

Vil skabe dialog

Simon Kollerup vil ikke tage den ene side frem for den anden. Han mener nemlig, at der er plads til både kvoter og fiskerne.

Løsningen skal findes gennem dialog mellem de to parter.

- Som jeg ser den biologiske rådgivning, så er der plads til at gøre de to ting, som er vigtige på samme tid – nemlig at sætte kvoten lidt højere, så vi kan hjælpe fiskerne og dermed også de mange, der har et arbejde i fiskeindustrien i vores havne samtidig med, at vi har det, vi kalder en bæredygtig forvaltning. Det betyder, at der er brislinger nok – også næste år – til, at bestanden ikke bare forsvinder for os. For det er der ingen, der har interesse i, siger Simon Kollerup.

Fiskerne er stærkt utilfredse med de kommende kvoter for fangsten af brisling

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.