Politiker: Vanvittigt med lattergas

Onsdag langer flere ud efter indehaveren af Kielgasten. Det er uforsvarligt og ansvarsløst at sælge lattergas som rusmiddel.

Både en politiker, en tandlæge og andre restauratører ryster onsdag på hovedet over, at Kielgasten i Holstebro sælger balloner med lattergas til værtshusets gæster.

- Det er fuldstændig vanvittigt, at en restaurationsbranche bringer sådan nogle produkter ind, siger Flemming Møller Mortensen, der er sundhedsordfører for Socialdemokraterne.

På værtshuset 60eren i Herning får salget af lattergas heller ikke just en varm modtagelse.

- Jeg kan ikke forestille mig, at vi nogensinde skal benytte os af lattergas i barerne. Der er pres nok på den her branche med fri bar og nu også lattergas - jeg synes, vi skal til at tage vores ansvar lidt alvorligt, siger bestyrer Thomas Christensen.

Risikerer kvælning

Hos dinTANDLÆGE i Ikast er tandlæge og klinikejer Hanne Nørgaard også noget skeptisk.

- Det farlige ved det er jo, at det består af kvælstof og ilt. Som jeg forstår det, består de patroner af ren gas - og når man får ren gas, risikerer man at blive kvalt, fordi man ikke får nok ilt.

I USA har 30 stater forbudt lattergas som rusmiddel. I Danmark er der ingen lovgivning på området.

Et diskotek i Holstebro bliver nu skarpt kritiseret af andre værtshusejere og flere politikere. De er fortørnede over, at diskoteket sælger lattergas som rusmiddel til unge

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.