Politiforening: Frygter discountpoliti-omdømme

Formanden for Midt- og Vestjyllands Politiforening frygter for politiets generelle omdømme med den nye korte kadetuddannelse.

Der er stor utilfredshed i politiet med den nye kadetuddannelse. Begrebet discountpoliti klæber sig allerede til ordensmagten, og det bekymrer politiforeningen - også her i landsdelen.

- Det er det omdømme, vi frygter.
Uanset hvordan tingene bliver rent praktisk, så bliver det det omdømme vi får, siger formand for Midt- og Vestjyllands Politiforening, Jørgen Fisker til TV MIDTVEST.dk om den kommende kadetuddannelse.

Den nye kadetuddannelse varer kun 6 måneder. Her kan 18-årige og folk opefter efter endt uddannelse varetage fx grænsekontrol, bevogtning af bl.a. terrormål samt foretage fangetransport. Jørgen Fisker frygter, at de nyuddannede kadetter bliver efterladt på en dårlig måde efter uddannelsen.

- Disse folk (red. kadetterne) får politimyndighed og mulighed for magtanvendelse, og det indebærer, at de kommer til at udøve det. Her er det vigtigt, at de er ordentligt uddannet til det og får ordentlig vejledning både på kort og på lang sigt, siger Jørgen Fisker. 

Han ser helst, at kadetuddannelsen i stedet er koblet på den almindelige politiuddannelse, som kadetterne så sidenhen kan bygge videre på. Det vil politiforeningen arbejde aktivt på. 

Der er stort pres på at få fundet en løsning hurtigst muligt på aflastning til politiet, som det seneste år har oplevet en million overarbejdstimer.

- Vi forstår problematikken med at få jagtet løsninger hurtigt med det pres, der er på opgavemængden, men det må ikke blive en løsning, der påvirker befolkningens samlede anseelse af politiet, siger formand for Midt- og Vestjyllands Politiforening, Jørgen Fisker  


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.