Politiforening: Betjente slides af terrorberedskab

Midt- og Vestjyllands Politi afgiver hver uge mange timer til terrorberedskab i København. Det slider på betjentene, siger politiforeningen.

Politiet i landsdelen har i snart et år brugt rigtig mange ressourcer på terrorbekæmpelse i København.

En ny opgørelse viser at Midt- og Vestjyllands Politi hver uge bruger 900 mandetimer i hovedstaden. Det svarer til 24 fuldtidsstillinger.

- Det sætter sådan en gradvis slitage på folk. Man kan godt mærke, at folk bliver trætte af det i længden, kan man sige, fordi det påvirker jo det familiemæssige, når det står på over lange perioder, siger Jørgen Kristian Fisker, formand for Midt- og Vestjyllands Politiforening.

Udover de mange timer, der hver uge går til terrorberedskabet i København, hjælper landsdelens politi også med grænsekontrollen til Tyskland. Alt sammen timer der går fra det daglige politiarbejde.

- Selve det, at man er afgivet, er der ikke noget nyt i som sådan. Det, der er det nye og sætter sporene, det er jo det, at det står på og har gjort det nu foreløbigt i 2015 og med al rimelighed også fortsætter i langt frem, siger Jørgen Kristian Fisker.

Midt- og Vestjyllands Politi er sammen med Nord- og Østjyllands Politi de politikredse, der bruger flest mandetimer i København.

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.