Politiets nye fotoudstyr virker på farten

Efter en måned i brug er politiet godt tilfreds med det nye og meget omdiskuterede måleudstyr. Politiet er overbevist om, at indsatsen virker på farten.

Politiets nye fartmålerudstyr har nu været på vejene i en måneds tid. Midt- og Vestjyllands Politi er godt tilfredse med resultatet indtil videre.

- Efter hvad jeg har fået oplyst, så har vi ikke taget et billede endnu, hvor det har været kassabelt, siger leder af færdselsafdelingen, Henrik Glintborg.

Den første måned har politiet hovedsagelig målt i landzonerne, fordi 29 af sidste års 38 dødsulykker i Midt- og Vestjylland skete på lange strækninger.

Der findes endnu ikke nogen opgørelse over hvor mange billeder, der er taget siden 1. februar.

- Men fordi vi har så godt et system, er der selvfølgelig langt flere, der bliver blitzet end ved det gamle, siger Glintborg.

Indsatsen virker

Selv om der endnu ikke er lavet statistik på det, er politiet overbevist om, at indsatsen får bilisterne til at sænke farten.

- Man kan jo mærke, når man kører derude selv privat, at tempoet er kommet lidt ned, i forhold til hvad det plejer at være, siger Jon Westergaard, som er en af de politifolk, der arbejder med det nye fotoudstyr.

Skolevejene er næste punkt på dagsordenen

Næste trin i politiets strategi er flere fotovogne inde i byerne. Blandt andet vil politiet fokusere færdselsindsatsen på skolevejene.

I videoen kan du se et indslag om måleudstyrets første måned i brug.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.