Politiet undgår sorte radio-huller

Midt- og Vestjyllands Politi sagde goddag til Sine - et nyt radiosystem med flere klare fordele.

Godt til nyt til politiet - og dårligt nyt til de kriminelle og de nysgerrige.

Midt- og Vestjyllands Politi markerede tirsdag overgangen til et nyt radiosystem, kaldet Sine (Sikkerhedsnettet). Systemet har en lang række fordele - blandt andet er det nu muligt for politiet at være i radiokontakt med andre myndigheder over hele landet.

- Det betyder, at vi med det samme kan optimere vores indsats på et skadested eller katastrofested, fortæller politikommissær Bjarne Askholm fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Sine betyder også, at politiet undgår "sorte huller" - altså steder hvor der ikke er radiokontakt mellem patruljerne og vagtcentralen. Det har været et problem flere steder i Midt- og Vestjyllands Politikreds.

- Det kunne være katastrofalt i nogle sammenhænge. Men nu har vi fået en utrolig god dækning, også selv om det foregår mellem en lille bærbær radio og hovedstationen, siger Bjarne Askholm.

Slut med at lytte med

I forhold til det gamle analoge system Thor har Sine også den fordel, at kommuninaktionen er krypteret.

Kriminelle og nysgerrige kan altså ikke lytte med på politiets samtaler - og det blev i øvrigt markeret med en særlig sidste hilsen over det gamle system. På vagtcentralen sagde man pænt farvel til dem, der lyttede med over Thor, med Kim Larsen-sagen "Om lidt bliver her stille".

Eksternt link: Læs mere om det nye radiosystem.

Politikommissær Bjarne Askholm fortæller her om fordelen ved Sine - det nye radiosystem:

041211_1Sine_0.jpg

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.