Politiet til sejlende: I sidste ende kan det betyde liv eller død

Det er især i motorbåde, at politiet oplever problemet med redningsveste, der ikke er let tilgængelige.

De sidste tre dage har Midt- og Vestjyllands Politis maritime afdeling sammen med Beredskabsstyrelsen været på vandet i Limfjorden for at tjekke, om sikkerheden er i orden ved både motor- og sejlbåde.

Det har resulteret i seks uddelte bøder for forskellige forseelser, som manglende ansvarsforsikring på en speedbåd, manglende certifikat, for høj fart tæt på kysten og manglende redningsvest.

Men selvom der kun har været et tilfælde af, at man ikke har taget redningsvestene med ud, så er indsatsleder Carsten Brøgger stadig ikke tilfreds. Han fortæller nemlig, at de i en del tilfælde oplever, at redningsvestene ikke er let tilgængelige.

- Vi har specielt for motorbådene generelt set, at redningsvestene ikke er klar til brug. Det kan vi ikke give bøde for, fordi loven siger, de bare skal med. Men det er forstemmende for os at se, at folk ikke kan få fat i dem hurtigt, forklarer han.

Farlig adfærd

Det er vigtigt, at man kan få fat i sin redningsvest, hvis der pludselig går noget galt, forklarer Carsten Brøgger.

- I sidste endelig kan det betyde liv eller død. Hvis man først er i vandet, og ingen opdager det, så er man alene. Man kan ryge i vandet på mange måder, og man kan for eksempel få et ildebefindende eller bliver slået bevidstløs, siger han.

Så derfor taler de stadig med de sejlende, der ikke har let tilgængelige redningsveste i båden.

- Vi opfordrer folk til at være bevidste om, hvor redningsvestene er henne. De skal helst være tæt på eller på. Men dem der ikke har dem med, de får en bøde lige med det samme, slår han fast.