Politiet skal spare 20 millioner

Over de kommende fire år, skal Midt- og Vestjyllands Politi spare massivt. Rigspolitiet vil effektivisere for op mod 20 mio. kr.

Frem mod 2015 skal politidirektør Jens Kaasgaard barbere omkring 60 stillinger væk. Han har haft nok at se til med at effektivisere, siden Rigspolitiet gennemgik politikredsen økonomi for et par år siden. Det affødte massive sparekrav.

Find 15-20 millionerAlle politikredsene er blevet mødt med sparekrav, og mange steder opnåes effektiviseringer ved at centralisere funktioner. F.eks. lukkes alarmcentralerne rundt om i Jylland, og lægges sammen i Århus. det gælder også alarmcentralen i Viborg.

Politifolk kan ikke fyres - HK'er står for skud

De folk der bliver til overs i effektiviseringerne er ofte tjenestemandsansatte, og de kan ikke fyres. For at få antallet af ansatte ned har man til gengæld gjort det muligt for ansatte over 60 år, at vælge en frivillig fratrædelse. Men hvis ikke der er nok, der vælger det, så er det de HK-ansatte, der mister arbejdet. Så må politiassistenterne igen ind på kontoret.

 - Hvis det bliver tilfældet, så bliver det en meget kort periode, indtil vi har tilpasset vores personale til den nye verden, og fået nedbragt personaletallet. Det er ikke tanken, at den øvelse skal finde sted, siger politidirektør Jens Kaasgaard.

Først til efteråret, har politiet et overblik over, hvodan effektiviseringerne skal gennemføres. Mere om sagen i TV/MIDT-VEST søndag 19.30.