Politiet på Facebook: Midt- og Vestjyllands Politi vil endnu tættere på borgerne

Midt- og Vestjyllands Politi vil være der, hvor borgerne er. Nemlig på Facebook.

Man har længe kunne følge Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter, men nu er de også at finde på Facebook.

Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Vi holder virkelig meget af det område, vi opererer i, og de mennesker, der bor her, og vi vil rigtig gerne bruge Facebook til at styrke relationen til midt- og vestjyderne, siger Lars Kirkegaard, er er stabschef hos Midt- og Vestjyllands Politi i pressemeddelelsen.

- Facebook repræsenterer en direkte kanal til kredsens borgere og er stadig dét sociale medie, der når bredest ud, fortsætter han.

64 procent af alle danskere over 12 år bruger Facebook dagligt. Det viser rapporten 'Medieudviklingen 2019'.

- Vi vil så gerne give midt- og vestjyderne meget mere, og så er vi jo også afhængige af deres hjælp engang imellem – for eksempel i forbindelse med efterlysninger, siger Mette Quistgaard der er journalist og kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestjyllands Politi.

- Og der er Facebook altså bare en mere direkte kanal end for eksempel Twitter, fortsætter hun.

Find opslag allerede nu

Faktisk kan man allerede finde opslag på facebookprofilen, der tilhører landets største politikreds.

Det drejer sig blandt andet om politihunden Arto og om en af de opgaver, Politiets Administrative Center har haft travlt med under coronakrisen.

- Og er der for eksempel ekstra farlige stoffer i omløb eller tricktyve på spil i et bestemt område, så er Facebooksiden jo også et oplagt sted at give midt- og vestjyderne besked, lige som vi kan lægge gode råd ud – det kunne for eksempel være om, hvordan man forebygger indbrud, fortæller kommunikationsrådgiveren, Mette Quistgaard i en pressemeddelelse.

Vil skabe sit eget billede

Hos Midt- og Vestjyllands Politi håber de på, at borgerne vil tage godt imod Facebooksiden.

- Vi vil gerne give folk bedre indsigt i politiets arbejde, samtidig med at vi får vist, hvor spændende og attraktiv en arbejdsplads, Midt- og Vestjyllands Politi i grunden er, siger stabschef, Lars Kirkegaard.

quoteFacebook repræsenterer en direkte kanal til kredsens borgere og er stadig dét sociale medie, der når bredest ud.

Lars Kirkegaard, stabschef, Midt- og Vestjyllands Politi

- Så vil vi selvfølgelig også løbende evaluere, om vi ser ud til at ramme skiven, i forhold til om midt- og vestjyderne oplever indholdet på siden som relevant, fortsætter han.

Han fortæller også, at Midt- og Vestjyllands Politi ikke altid kan genkende det billede, der tegnes af politiet i de landsdækkende medier.

- Med Facebook får vi i hvert fald en mulighed for at give et billede af den midt- og vestjyske virkelighed, siger han.

Også tillidsmand og formand for Midt- og Vestjyllands Politiforening, Henrik Skriver Jensen, er positivt stemt over den nye tilstedeværelse på Facebook.

- Vi arbejder for nærhed og tryghed i Midt- og Vestjylland, og jeg tror da bestemt, at vores tilstedeværelse på Facebook kan være medvirkende til, at midt- og vestjyderne vil opleve os som et mere nært politi, siger han.

- Samtidig kan det synliggøre, hvad politiarbejde også er – eller kan være, fortsætter han.

Mange bruger det i forvejen. Og nu er Midt og Vestjyllands Politi også klar til at fortælle om stort og småt på Facebook

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.