Politiet: Mobiltelefoner den primære årsag til dødsulykkker

Bilisterne gambler med sikkerheden når de tjekker SMS og Facebook på på mobiltelefonen

Bilisterne gambler i den grad med trafiksikkerheden når de, via mobiltelefonen, tjekker sociale medier og SMS mens de kører på landevejen.

Politikommissær Jørgen Christensen fra Midt- og Vestjyllands Politi er ikke i spor tvivl om, hvad der er den primære årsag til de mange uopmærksomhedsulykker i landsdelen. Mange af dem med dødelig udgang.

- Vi har det seneste års tid gjort os erfaringer med brug af håndholdte mobiltelefoner, blandt andet ved at kontrollere bilisterne ved fysisk at se hvad de laver i bilen, fortæller Jørgen Christensen. 

Ved en af disse kontroller blev 18 bilister sigtet for at bruge mobiltelefonen mens de kørte bil. 14 af dem sad med mobiltelefonen i hånden og tjekkede SMSer, E-mails og Facebook-opdateringer.

- En ting er at bruge håndholdt mobiltelefon ved øret. Noget andet er at sidde mobilen i hånden, hvor bilisten har tankerne et helt andet sted og blikket er fjernet fra vejen. Det giver en enorm risiko for at havne i et uheld, fordi man ikke når at reagere hurtigt nok, siger politikommisæren.

Midt- og Vestjyllands Politikreds topper en ny statistik, hvor antallet af dræbte personer i trafikulykker, der skyldes uopmærksomhed, er gjort op over en femårig periode fra 2010-2014. 

Her er landsdelen registreret med 50 dødsfald, mens Syd- og Sønderjylland havde 43 dræbte i trafikken, som skyldtes uopmærksomhed. 

Midt- og Vestjyllands Politi sætter i denne uge turbo på kontrollen af opmærksomheden hos områdets bilister.  Det sker samtidig med at Rådet for Sikker Trafik lancerer den landsdækkende kampagne "Kør bil, når du kører bil" . 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.