Politiet mærker sensommerfesterne: Usædvanligt mange spritbilister

Normalt er der omkring to spritbilister i døgnet, men det seneste døgn har Midt- og Vestjyllands Politi stoppet fire gange så mange

Sommerfesterne tog fredag aften og nat overhånd flere steder i landsdelen.

Otte gange i det seneste døgn har Midt- og Vestjyllands Politi fået taget en blodprøve af en alkoholpåvirket bilist, og det er en hel del over gennemsnittet, som ligger på omkring to blodprøver i døgnet.

- De fleste spirituskørsler sker her om sommeren, hvor folk nemt får et glas eller to for meget, og nogle gange bliver det så meget for meget. Der er stadig mange byfester rundt omkring, og det kan vi sagtens mærke, siger vactchef Anders Olesen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Kørte i traktor med en promille over 2

Det grelleste tilfælde i løbet af det seneste døgn var en 55-årig mand fra Sunds, som blev stoppet på Tværmosevej i sin traktor. Politiet tjekkede ham med alkometeret flere gange for at være sikre på promillen, men den holdt sig hver gang et godt stykke over 2. Det var nok til, at manden fik inddraget kørekortet på stedet.

- Man kan være overrasket over, at han overhovedet var i stand til at føre traktoren med så høj en promille, siger Anders Olesen.

Resten af fredagens alkoholkørsler har fordelt sig over hele politikredsen med bilister stoppet i Viborg, Holstebro, Skive, Herning og Thisted.

I 2017 blev der i Midt- og Vestjyllands politikreds registreret 746 spritkørsler.

Fakta: Hvad sker der, når man drikker alkohol?


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.