Politiet jagter spritbilister

Når årets første juleøl langes over disken i aften intensiverer politiet jagten på spritbilister

Når kapslerne ryger af årets første juleøl i aften holder politiet ekstra øje med bilister med for meget spiritus i blodet.

- Vi går målrettet efter spiritusbilisterne hele weekenden. Ikke kun med vores almindelige beredskab, men også med ekstra kontrol i aften- og nattetimerne, fortæller lederen af færdselsafdelingen ved Midt & Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg.

Indsatsen er en del af en landsdækkende kampagne, hvor politiet vil være ekstra synlige hele weekenden.

- Desværre er det blevet en lidt kedelig tradition, at nogle vælger at køre bil når de har prøvesmagt årets julebryg, fortæller Henrik Glintborg.

Generelt er der dog grund til at rose bilisterne, mener lederen hos færdselspolitiet. Antallet af spiritusbilister falder nemlig i disse år, også her i landsdelen.

- Vi oplever en hel klar holdningsændring, siger Henrik Glintborg. Det er nemlig ikke længere accepteret at køre bil med spiritus i blodet, og det synes jeg vi skal glæde os over.

Alligevel intensiverer politiet altså jagten på spritbilister på denne tid af året, hvor vi ved mange fristes at køre bil, selv om de har drukket.

- Vi er nemlig langt fra i mål i forhold til at få tallene ned. Derfor er det vigtigt at vi bruger ressourcer på J-dagen og senere julefrokosterne, slutter Henrik Glintborg.

FAKTA:

Antallet af bilister der er anholdt med sprit i blodt ved de seeneste to års aktioner på J-dagen er følgende:

2013:

11 spritbilister, tre nakopåvirkede og to færdselsulykker, hvor spiritus var årsagen.

2014:

7 spritbilister, tre narkopåvirkede.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.