Politiet i stor antiterroraktion: Mindst to adresser ransaget i landsdelen

Politiet har ransaget to adresser i Gullestrup og Herning i forbindelse med dagens aktion.

Politiet havde 10-15 betjente i Gullestrup i forbindelse med dagens store politiaktion. Foto: Privatfoto - Johan Bjarkhamar

Det er ikke kun adressen i Gullestrup, som der tidligere er fortalt om, som er blevet ransaget i forbindelse med politiets aktion i dag. En adresse i Herning er også blevet ransaget.

Politiet vil ikke kommentere på, om de har anholdt nogen her i landsdelen eller hvor de har været. Men fortalte følgende til pressemødet tidligere i dag:

- Vi har fået fat i alle dem, vi ledte efter. Der er altså ikke nogen på fri fod, siger Chefpolitiinspektør, Jørgen Bergen Skov.

Grundlovsforhør i morgen

På pressemødet fortalte chefpolitiinspektøren, at flere af de 20 anholdte vil blive fremstillet i et grundlovsforhør i morgen. Hvorvidt en eller flere af dem er her fra landsdelen, det ved vi ikke endnu.

Selvom politiet har fået fat i alle dem, som de har jagtet i dag, så betyder det ikke, at der ikke stadig er trusler.

- Det ændrer ikke på terrortruslen mod Danmark, der fortsat er alvorlig, fortæller Operativ chef i PET, Flemming Drejer.

Efter dagens aktion er Statsminister Mette Frederiksen kommet med en skriftlig kommentar.

- Den er en påmindelse om, at vi skal tage terrortruslen alvorligt, idet der også i Danmark befinder sig personer, der både har intention og kapacitet til at begå terrorangreb, udtaler Statsminister, Mette Frederiksen.

03:07

Det var klokken 17, at Københavns Politi kunne fortælle om dagens aktion på et meget kort pressemøde.

Luk video