Politiet har succes med videoafhøringer

Betjentene slipper nu flere gange for at hente sigtede i arresthuset.

02:18

Øget brug af videoafhøringer frigiver ressourcer hos politiet, som de nu kan bruge andre steder Video: Sean Kelly Christensen

Midt- og Vestjyllands Politi har gode erfaringer med videoafhøringer af sigtede og vidner.

Politiet har haft mulighed for at bruge video til afhøringer siden 2015, og det sker nu omkring 200 gange om året i den midt- og vestjyske politikreds.

Videoafhøringerne bliver for eksempel brugt ved forlængelser af varetægtsfængslinger og sparer ordensmagten masser af tid. 

- Det har lettet den tid, vi bruger på almindelige transportopgaver. Altså en opgave som egentlig ikke har noget med politiarbejde at gøre. Så i stedet for at bruge lidt over et årsværk på at køre folk frem og tilbage i vores store politikreds, kan man nu kaste sig over de andre politiopgaver, siger Kåre Skjæveland, der er chefanklager ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Der er 640 politifolk i Midt- og Vestjyllands Politikreds, så i det store billede rykker besparelsen måske ikke så meget.

- Men det er alligevel en ting, der gør, at vi kan bruge vores tid mere fornuftigt, siger Kåre Skjæveland.

Når der ikke kan bruges videoafhøringer, skal to betjente hente den fængslede i et arresthus, køre vedkommende til retten, vente under retsmødet og herefter køre tilbage til arresthuset. En opgave der sagtens kan vare en halv arbejdsdag.