Politiet har fokus på sikkerheden til søs

Henover de næste måneder vil Midt- og Vestjyllands Politi have fokus på at højne sikkerheden for landsdelens badegæster og sejlende.

Hvis man skal tro de nyeste vejrudsigter, vil sommeren snart ramme det danske land. Dermed trækker masser mennesker mod vandet - til kyster, fjorde og søer. Og for at de besøgende ved vandet skal have en tryg oplevelse, vil Midt- og Vestjyllands Politi de kommende måneder gennemgøre flere kontroller.

Efter den tragiske ulykke i Københavns Havn for nylig, hvor to personer mistede livet, efter en vandscooter torperede en båd i høj fart, har der været stor opmærksomhed omkring den maritime sikkerhed. Derfor er Midt- og Vestjyllands Politi fokus på netop sikkerhed kærkommen. Her vil politiet den næste måneder foretage kontroller med særligt fokus på at højne sikkerheden for badegæster og sejlende, skriver Midt- og Vestjyllandss Politi i en pressemeddelelse.

- Vi får heldigvis ganske få anmeldelser om utryghedsskabende sejlads. Men der kan være tilfælde, som ikke er blevet anmeldt til politiet. Vi er derfor i gang med at afklare problemets omfang ved at tage kontakt til havnefogederne. Samtidig vil vi benytte vores planlagte maritime kontroller til at skærpe fokus på trygheden for borgere og turister, som skal have mulighed for at bade og sejle i fred og ro, siger Claus Hilborg, chefpolitiinspektør i Midt- og Vestjyllands Politi.

Ved kontrollerne, som omfatter vandski, fritidsbåde, lystfiskerbåde og større skibe, vil politiet blandt andet:

Politikredsen råder over otte politifolk med en særlig uddannelse i maritim sikkerhed og speedbådscertifikat. Arbejdet med at højne sikkerheden til søs sker i tæt samarbejde med Marinehjemmeværnet


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.