Politiet advarer: Selvom det går bedre, så er det stadig ikke godt nok

Det koster et klip i kørekortet, hvis man benytter håndholdt mobil under kørsel.

Det har egentlig været en succes at give et klip i kørekortet til dem, der ikke kan lade deres håndholdte mobil være under kørslen.

Men det er i stadig ikke godt nok ifølge lederen af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg.

- Jeg må sige, optimismen er behersket. For vi er langt fra i mål endnu. Vi kan stadig se, at alt for mange taler i håndholdt mobil, men det er også vores fornemmelse, at folk orienterer sig langt mere med tekst, og det er faktisk endnu farligere, hvis man kigger ned, samtidigt med man kører i bil, fortæller han og giver udtryk for, at det stadig er en meget positiv ting, at færre bilister bruger mobilen.

- Det er en af de tre dødssynder for at sige det lige ud. Folk kommer alvorligt til skade, og i de helt alvorlige tilfælde mister de livet, fordi de er uopmærksomme.

Færre bruger mobilen

Farlig kørsel

Hvis en bilist bruger sin håndholdte mobil, mens vedkommende kører, koster det foruden et klip i kørekortet en bøde på 1500 kroner.

Derudover skal man betale 500 kroner til Offerfonden, hvis man benytter håndholdt mobiltelefon, gps, tablets, computere med videre under kørslen.

Stadigvæk er der en del, der vælger at gøre det.

- Vi må sige, at fristelsen fra mobiltelefonen stadig er meget kraftig, og det gør også, at vi stadig har ulykker på vejene, siger Henrik Glintborg og tilføjer:

- Der er ingen tvivl om, at det, at man er begyndt at klippe i kørekortet, har givet en adfærdsændring for nogle af bilisterne. Men det er vigtigt, at vi i politiet stadig er til stede og har et højt kontroltryk. Det vil vi stadigvæk have.

SÅ MANGE BRUGER MOBILEN HÅNDHOLDT


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.