Politiet advarer: Husk at få tændt for baglygterne

Sigtbarheden er nogle steder i landsdelen lav her til morgen

Husk at tænde baglygterne, så de bagkørende kan spotte dig på motorvejen. Foto: Colourbox

Dagen starter med tåge eller dis flere steder i landsdelen, og det får politiet til at advare.

Flere patruljer har oplevet, at sigtbarheden er meget lav, samtidigt med at flere bilister ikke har fået tændt for baglygterne, hvilket potentielt kan skabe farlige situationer på vejene.

DMI fortæller, at disen i løbet af dagen vil lægge sig, og vi kan være heldige at få en del sol. Ved Vestkysten kan der dog forekomme havgus en stor del af dagen. Vi kan få temperaturer mellem 10 og 15 grader.

Hvad er reglerne?

I Danmark skal man køre med nærlys/kørelys døgnet rundt. Det vil sige lys i forlygterne. I lygtetændingstiden skal baglygterne også være tændt.

Hvad er lygtetændingstiden?
Lygtetændingstiden er fra solen går ned til solen står op, samt når det er usigtbart, for eksempel regner, sner eller er tåget. Når man kører i en tunnel, skal der også være lys på bilen.
Det er ikke ulovligt at køre med slukkede baglygter, når det er lyst. Men ligeså snart solen går ned, eller det bliver usigtbart, skal baglygterne være tændt.
Det koster 1000 kroner i bøde, hvis man glemmer at tænde baglygterne, når det er mørkt/usigtbart, eller hvis man har andre lygtefejl på bilen.

Kilde: Rådet for SIkker Trafik