Politidirektør anmeldt for korruption

En forfatter fra Fyn har nu politianmeldt midt- og vestjyllands politidirektør, Jens Kaasgaard for korruption, efter at det er kommet frem, at han har modtaget gratis billetter til Messecenter Herning

Dagbladet B.T. har i dag beskrevet hvordan politidirektøren har modtaget gaver fra Messecenter Herning. Siden 2007 har han fået VIP-billetter til en værdi af 12.500 kroner. Og det er i strid med loven, mener eksperter, fordi messecentret er afhængig af tilladelser fra politiet. Selv mener politidirektøren, at det er en repræsentativ forpligtelse.

Men nu har en forfatter fra Fyn politianmeldt politidirektøren. Han er forarget over, at en offentlig embedsmand modtager gaver.

Nu er sagen blevet sendt videre til statsadvokaten, der skal tage sig af den videre efterforskning, da politiet ikke kan efterforske sig selv.

Sagen har fået justitsminister Lars Barfoed til at kræve generelle retningslinjer for hvilke private arrangementer, offentligt ansatte kan tillade sig at modtage fribilletter til.

Hør Hvad politidirektør Jens Kaasgaard mener om sagen:

Henning Jørgensen, professor i offentlig forvaltning ved Aalborg Universitet, mener ikke, at Kaasgaards begrundelser er saglige. Hør interviewet her: