Politiambassadører er et hit

Midt- og Vestjyllands Politi har stor succes med den såkaldte tryghedsambassadør-ordning. Projektet startede med tre ambassadører og nu et år efter er der 40, der har meldt sig. Målet er at skabe tryghed og at få politiet tættere på borgerne.

En ny ordning hos Midt- og Vestjyllands politi er en stor succes. Efter et år er det konklusionen på den tryghedsambassadørordning, som så dagens lys i efteråret 2014. Det begyndte med 3 ambassadører, nu er der 40 - og der er plads til endnu flere. 

- Jeg vil gerne have ti gange flere eller hundrede gange flere for den sags skyld, for jo mere kendskab, man har til vores arbejde og jo mere, vi kan få at vide om, hvad borgerne har af forventninger og bekymringer, jo bedre kan vi matche de forventninger, der er til os, siger Jens Kaasgaard, der er politidirektør hos Midt- og Vestjyllands Politi.

En af de borgere, der har meldt sig som tryghedsambassadør er Lene Klitte, der til daglig arbejder på Sportspub Målet i Viborg. Hun bruger sin ambassadørstatus til at udvidde kundernes horisont. 

- Vi får nogle rigtig gode diskussioner om flygtninge og om hvorfor, der er kommet så mange fotovogne på vejene. jeg får vendt deres tanker lidt til, at det ikke bare handler om penge i statskassen og at der er mere imellem linjerne, end det åbenlyse, forklarer hun.

De 40 ambassadører kommer fra både butikker, borgerforeninger og sportsklubber. Fælles for dem er, at de alle sammen har et stort netværk. Projektet er sat i søen for at skabe mere tryghed og for at sikre den næste kontakt emd borgerne, der før i tiden blandt andet blev varetaget af landbetjentene.

- Der skete noget psykologisk, da vi fik reformen. Folk syntes, vi kom langt væk fra dem. Det gjorde vi ikke så meget på grund af reformen, men vi mistede jo samtidigt ekspeditionen af pas, kørerkort og nummerplader, som jo betød, at der var rigtig mange, der kom i vores ekspedition og at vi kunne få en snak med dem, så de kunne komme af med nogle ting, siger Jens Kaasgaard.

Se mere om tryghedsambassadørerne i indslaget: 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.