Politi: Vi øger indsats imod traktorulykker

Trods en kampagne i 2015 for at nedbringe antallet af ulykker med landbrugsmaskiner i trafikken, er det ikke lykkedes. Politi appellerer til trafikanter.

01:49

Leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg, lover en øget fokus på at minimere ulykker med landbrugsmaskiner.

Midt- og Vestjyllands Politi er den politikreds med landets højeste antal af trafikulykker, hvor landbrugskøretøjer er impliceret. Trods en kampagne i 2015 for at nedbringe antallet af ulykker er det ikke sket, og derfor vil politiet nu øge opmærksomheden mod både landmænd, der ikke overholder reglerne for at gøre opmærksom på sig selv i trafikken, og de bilister, der foretager hasarderede overhalinger. 

- Vi bliver nødt til at øge indsatsen yderligere. Der kommer flere og flere af de her store traktorer, og mange gange så skaber de altså nogle farlige sitationer på de smalle veje, siger Henrik Glintborg, leder af Færdselsafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi. 

Læs også Højsæson for traktorulykker: Kampagne virker ikke

De farlige situationer resulterede i ti ulykker i 2017. Antallet har de seneste år ligget nogenlunde jævnt, men aldrig under ti ulykker om året på trods af kampagner for at nedbringe antallet. Og tallet skal ifølge politiet længere ned.

- Det er ikke kun vores kontrolinstans. Det er også en kraftig appel til traktorførerne og bilisterne om at vise hensyn. Lad nu være med at bygge den her vejvrede og irritation over ikke at kunne komme forbi en traktor op for så lave en hasarderet overhaling. Tro mig, det er ikke noget, som sparer tid i trafikken. Tvært imod har man rigtig meget at tabe, fastslår han.

Politiet planlægger en række målrettede indsatser i særlige perioder som ved for eksempel såning eller høst, hvor Midt- og Vestjyllands Politi vil holde særligt øje med trafikken. 

01:47

De store landbrugsmaskiner er næsten ikke til at undgå på landevejene lige nu: De fylder og kører langsomt - og det fører til farlige situationer i trafikken. På landsplan sker der årligt mellem 38 og 55 traktorulykker med personskade - og her ligger Midt- og Vestjylland på en kedelig førsteplads.

Luk video