Politi: Hold øje med husfotografer

Politiet opfordrer borgere til at holde øje med mistænkelige typer, der tager billeder af huse i almindelige villakvarterer.

Har du set mistænkelige personer gå rundt i dit villakvarter og fotografere husene i området? Så er du måske ikke den eneste.

Politiet oplever, at der jævnligt kommer henvendelser fra villakvarterer, hvor borgere har lagt mærke til personer, der viser lidt mere interesse for et hus i forhold til, hvad der er normalt. Samtidig roser politiet borgere for at reagere.

- Det er rigtig godt, at borgerne er aktive i deres nærmiljø. Det lever op til tanken om nabohjælp, som vi snakker meget om, hvor man er opmærksom på, hvad der sker i ens område, siger Allan Laustsen, der er vicepolitikommisær ved lokalpolitiet i Holstebro.

Tag gerne billeder - men del ikke

Senest har en borger fra Tvis ringet til politiet og taget de maskerede billeder af mystiske typer, der er vist i denne artikel. Borgeren frygter, at de bliver ramt af indbrud

Politiet roser borgeren for at have taget billederne, men maner generelt til besindelse når det kommer til at dele billederne på sociale medier som for eksempel Facebook. I stedet skal man sende billederne til politiet, som kan bruge dem, hvis der skulle komme indbrud i området.

- Man skal ikke lægge dem på Facebook med en kommentar om mistænkelige personer, for det er at hænge folk ud, som måske er ganske uskyldige, og det synes jeg egentlig ikke, de fortjener, siger Allan Laustsen

Tvis ikke det eneste sted

TV Midtvests venner på Facebook kan også berette, at de har set nogle mistænkelige personer gå rundt og tage billeder i villakvarterer.

Claus Brandsborg skriver:

- Det samme er sket i Nørreparken, Holstebro.

Mens Helen Warming Henriksen fortæller, at hun har stødt på nogle, der udgav sig for at være ejendomsmæglere:

Se mere om emnet i nyhederne kl. 19.30.

02:05 Luk video