Politi efterlyser tricktyv: Har du set denne mand?

Midt- og Vestjyllands Politi efterlyser en mand, der er mistænkt for at stå bag flere sager med tricktyveri af betalingskort.

En tricktyv har flere gange været på spil i den midt- og vestjyske landsdel. Derfor efterlyser politiet nu vidner og oplysninger i sagen. 

Tirsdag den 12. juli begik manden et tricktyveri ved Føtex' p-plads i Herning. Her spurgte han om vej til Odense og fremviste et landkort. Der er muligvis set en bordeaux-farvet personbil (måske en Mercedes) i forbindelse med tricktyveriet, hvor der blev stjålet to hævekort, som siden blev misbrugt ved en hæveautomat ved Nykredit i Herning.

Samme dag slog manden igen til ved Løvbjerg i Tarm. Denne gang var han formentlig kørende i en hvid personbil. Her blev den forurettede borger spurgt om vej til sygehuset. Hævekortet blev i den forbindelse stjålet og siden misbrugt ved Ringkøbing Landbobanks hæveautomat i Tarm.

Den 25. juli begik manden endnu et tricktyveri på Søndergade i Vinderup. Her blev der spurgt om vej til Kolding Sygehus, hvorefter tricktyven stjal hævekort fra en pung i den forurettedes bil. Kortet blev efterfølgende misbrugt ved betaling i flere Fakta-butikker i både Skive og Viborg. 

Aflurer pinkoder og misbruger oplysningerne

Gerningsmandens fremgangsmåde er at aflure kortets pinkode, mens kunden betaler i butikken, hvorefter gerningsmanden tager kontakt til den forurettede på et parkeringsområde. Her afleder gerningsmanden den pågældendes opmærksomhed ved at spørge om vej eller forvirre ved at vifte med et landkort. 

I den forbindelse stjæler han eller en medskyldig betalingskortet fra forurettedes bil. Politiet vurderer derfor, at minimum to gerningsmænd er involveret i tricktyveriet.

Politiet har flere billeder af den mistænkte fra forskellige sager. Den afbillede gerningsmand vurderes ud fra yderligere fotos at have forøvet lignende tricktyverier i Nordjylland, Sønderjylland og på Sjælland.

Har du informationer i sagen?
Politiet har brug for at få et overblik over, hvor manden og hans hjælper(e) har huseret. Hvis borgerne har set denne mand eller har andre oplysninger i sagen, så ret henvendelse til politiets servicecenter på 114 eller send en mail til mvjyl@politi.dk

Midt- og Vestjyllands Polit vil gerne høre fra folk, der har kendskab til denne mand. Han sættes i forbindelse med flere trivktyverier i landsdelen. 
Midt- og Vestjyllands Polit vil gerne høre fra folk, der har kendskab til denne mand. Han sættes i forbindelse med flere trivktyverier i landsdelen. 
Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

 

Signalement:


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.