Politi advarer: Tricktyve på spil!

Både i Holstebro og Ikast har tricktyve i dag været på spil. Politiet opfordrer alle til at være særligt opmærksom.

Klokken 12.45 blev 62-årig kvindes umiddelbare venlighed gengældt med, at hun fik stjålet sit dankort.

På parkeringspladsen ved Aldi på Herningvej i Holstebro blev hun kontaktet af en udenlandsk mand, der spurgte om vej til Sverige.

- Hun stiger ud af bilen og viser ham vej på kortet, men imens bliver hendes dankort stjålet fra pungen i bilen, forklarer Anders Olesen, vagtchef hos Midt - og Vestjyllands Politi.

Der blev umiddelbart efter tyveriet hævet 15.000 kroner fra kvindens konto.

Efterlyser grøn bil

Gerningsmændene kørte i en svensk indregistreret, mørkegrøn 4-dørs sedan. Og selvom oplysningerne kan passe på mange biler, så håber politiet, at nogen har set eller ser denne bil. I så fald hører Midt - og Vestjyllands Politi gerne fra dem.

Samtidig i Ikast gik et tilsvarende tricktyveri ud over en 60-årig kvinde, da hun gjorde ophold på Føtex' parkeringsplads. Her henvendte en engelsktalende mand sig til hende og spurgte om vej til Odense. Da kvinden steg ud af bilen for at hjælpe, blev hendes dankort stjålet fra forsædet. Gerningsmændende hævede sidenhen 2000 kroner fra hendes konto.

- Det er helt klassiske tricktyverier. De aflurer pinkoden, en opholder ofret og tager opmærksomheden, mens en anden stjæler dankortet, inden de hurtigt er videre igen. De her gerningsmænd er enormt mobile, og de flytter sig hele tiden. Derfor har vi også få spor at gå efter, forklarer Anders Olesen fra Midt - og Vestjyllands Politi, der også oplyser om endnu en sag fra Viborg.

Afvis henvendelser

Politiet skal nu efterforske videre i sagerne og blandt andet gennemgå overvågningsoptagelser fra parkeringspladser og hæveautomater. Indtil da opfordrer de alle til at være meget opmærksomme på henvendelser af samme karakter.

- Man skal være meget opmærksom. Det bedste råd er at afvise at hjælpe dem. Specielt når det er udenlandske personer, lyder meldingen fra vagtchefen.