Pihl Lorentzen: Kritisk overfor nedgradering af rastepladser

Nedgraderinger af rastepladser møder nu modstand hos Venstres transportordfører. Kristian Pihl Lorentzen vil drøfte det med transportministeren.

Venstres transportordfører advarer nu om at ændre på servicen på danske rastepladser.

- Det er jeg meget skeptisk overfor, lyder det fra Kristian Pihl Lorentzen.

Baggrunden for udtalelsen er, at Vejdirektoratet har besluttet sig for at nedgradere 134 ud af landets 279 rastepladser for at fokusere på at holde de bedste af slagsen så gode som mulige.

quoteVi er nødt til at have en grundlæggende god service i form af rastepladser.

Kristian Pihl Lorentzen, transportordfører, Venstre

Men med den udvikling der er trafikalt, vækker denne beslutning undren hos transportordføreren.

- Trafikken er markant stigende på vejnettet, og det gælder både personbiler og lastbiler, og derfor synes jeg, det er underligt, at vi i den situation begynder at nedlægge kapacitet, inden vi ligesom har haft en grundig analyse af, hvad er egentligt behovet for rastepladser. Den analyse kunne man jo passende lave i samarbejde med transportbranchen. Det har man desværre ikke gjort, siger Kristian Pihl Lorentzen. 

Har advaret tidligere

Nu bliver der længere mellem toiletterne på de Midt- og Vestjyske rastepladser. Det er især træls for lastbilchaufførere, der bruger en stor del af deres arbejdsliv på rastepladserne.

Fremover vil der nu blive længere mellem toiletter og skraldespande på de midt- og vestjyske rastepladser, og det er Kristian Pihl Lorentzen ikke tilfreds med. 

- Vi er nødt til at have en grundlæggende god service i form af rastepladser, som er velholdte og rene, og de steder, der er toiletter, der skal de også være rene og velduftende, så det er en grundlæggende service, jeg ønsker i Danmark både for vores hjemlige trafikanter men også overfor besøgende turister, mener Kristian Pihl Lorentzen.

Transportordføreren har bedt om, at få mulighed for at drøfte dette med transportminister Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, på næste ordførermøde.

- Så vi kan finde ud af, hvad der er op- og nedad i det her, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Opdatering:
Citater, der omhandler nedlægning, er fjernet fra artiklen, da der er tale om nedgradering.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.