Pihl Lorentzen: Jeg er stolt af landbrugspakken

Berlingske fremlagde i dag kritiske oplysninger og Venstres arbejde i forhold til landbrugspakken, men nu skyder Kristian Pihl Lorentzen igen.

Erik Holstein, politisk kommentator på netavisen Altinget, var i dag ude med en vurdering af, hvorfor Lars Løkke optrådte så hidsigt i forhold til sagen om landbrugspakken. Vurderingen kom i kølvandet på Berlingskes oplysninger om, at embedsmænd blev indkaldt til møder med en stribe Venstre-ministre. Ifølge avisens "centrale kilder" handlede møderne især om at lægge maksimalt pres på Eva Kjer Hansen og hendes embedsfolk til at favorisere landbruget mest muligt. Men nu forsvarer transportordfører for Venstre, Kristian Pihl Lorentzen, sit partis ageren i sagen.

- Hvorfor i alverden er det opsigtsvækkende, at en statsminister og andre i et regeringsparti arbejder målrettet på at gennemføre den politik, som regeringen gik til valg på? Selv er jeg stolt over som medlem af Miljø/ og Fødevareudvalget at have deltaget aktivt i den politiske proces omkring landbrugspakken. I et ægte folkestyre skal politikerne naturligvis sætte sig for bordenden og ikke overlade beslutningerne til embedsværket eller politiserende forskere, skriver Kristian Phil Lorentzen om Berlingske oplysninger.

Han retter desuden kritik mod mediernes håndtering af sagen.

- I stedet for at mistænkeliggøre V-regeringen, så burde pressen rose den for politisk handlekraft og stålsat vilje til at indfri afgivne valgløfter. Alt sammen med baggrund i et flertal i folketinget. Og så står vi til ansvar overfor vælgerne ved næste valg - i modsætning til forskerne og embedsværket. Lad os nu lige holde hovedet klart og værne om vores folkestyre.  


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.