Pernille gør livet lidt lettere: - Per sagde farvel til 40 kilo, daglige smerter og medicin

Kan man gøre motion til andet end bare motivationen for at smide et par kilo? Det er drivet for Pernille Colkær, der driver eget motionscenter i Tarm.

Per Riis har sagt farvel mange kilo, smerter og medicin siden han startede hos Pernille Colkær.
Per Riis har sagt farvel mange kilo, smerter og medicin siden han startede hos Pernille Colkær.
Foto: Anne Moulvad, TV MIDTVEST

Det er tidlig morgen i motionscenteret Pure Performance Fitness i Tarm. Selvom klokken kun lige er blevet 6 sidder 23 motionister allerede klar i spinninglokalet. Forude venter en times hård cykling med centerets leder og grundlægger Pernille Colkær. 

Motion, sundhed og træning fylder alt i 29-årige Pernille Colkærs liv. Flere gange har hun gennemført den ultimative udfordring i form af en Ironman.

I dagligdagen i motionscenteret er det i høj grad kundernes behov hun tilfredsstiller. For at give dem en bedre hjælp og service bruger Pernille værktøjer fra hendes eget liv som eliteatlet. 

- Jeg kan godt lide at have et mål, med det jeg laver. Har jeg ikke det, kan det være svært at finde motivationen. Det handler om perfomance i stedet for vægtmål. Kan man forestille sig, at man lige løber lidt længere, end det man havde regnet med? Hele tiden lige hæve ambitionen en lille smule, så sker der noget fysisk som mentalt, fortæller Pernille Colkjær. 

Det er på gulvet og i motivationen af kunderne Pernille Colkær er er i sit rette element.
Det er på gulvet og i motivationen af kunderne Pernille Colkær er er i sit rette element.
Foto: Anne Moulvad, TV MIDTVEST

I dagligdagen arbejder Pernille Colkjær med at få sit motionscenter i Tarm i god form. En aktuel status på det afslører, at det går rigtig godt. På lidt over tre år siden åbningen har stedet vokset sig til at blive blandt byens største med i alt 600 medlemmer. En overvægt af dem er kvinder. 

Udvikling eller afvikling

I centeret har Pernille to fuldtidsansatte medarbejdere, der hjælper med de mange individuelle træningsforløb. Her betaler kunderne 600 kroner om ugen for personlig træning og binder sig som minimum for tre måneder. Det er opstarten der, ifølge Pernille Colkær, er afgørende, hvis ambitionen om vægttab og en sundere dagligdag skal blive til realitet.

Motionsverdenen er de senere år vækstet markant, hvilket har betydet mange muligheder for uddannelse. Dem benytter Pernille sig af. For uden konstant kig på tendenserne omkring hende ville hun gå i stå. 

- Ingen udvikling er afvikling i min bog. Du skal hele tiden holde dig ajour med den viden, der er på området. Du skal blive ved med at dygtiggøre dig. Med fokus på, hvad er det du vil være bedst til? Jeg vil være en god træner, fortæller Pernille Colkær. 

Pernille Colkær stiller store krav til klienterne. Det er nødvendigt, hvis man vil ændre sit liv.
Pernille Colkær stiller store krav til klienterne. Det er nødvendigt, hvis man vil ændre sit liv.
Foto: Anne Moulvad, TV MIDTVEST

I dagligdagen er Pernille også selv på gulvet og har en lang række individuelle træningsforløb. Blandt andet med Per Riis fra Stauning. Han har igennem et periode med træning fået halveret sin fedtprocent. Den afledte effekt af det har ændret drastisk på hans liv. 

- Før havde jeg ondt flere steder, når jeg vågnede. Den smerte er helt væk nu. Inden jeg begyndte her tog jeg Ipren og andet smertestillende mod hjertebanken, det behøver jeg heller ikke mere. Det er ret fantastisk, fortæller Per Riis og giver Pernille en high-five som tak for godt samarbejde. 

Det er en invenstor der, sammen med en del af Pernille Colkærs egen kapital, har gjort eventyret i Tarm muligt. Et eventyr der allerede er blevet bemærket i hele kommunen. Således blev den 29-årige selvstændige sidste år kåret til året Erhvervskvinde i Ringkøbing-Skjern kommune. 

Chefrollen driller stadig

Da hun var helt lille spillede Pernille Colkær på ungdomslandholdet i fodbold. Sideløbende spillede hun Bowling, hvor hun blev Danmarksmester som 12 årig. Fodbolden sagde hun farvel til i en ung alder grundet skader. Alligevel har det altid ligget i kortene, at det var indenfor idrætsverdenen hun skulle skabe sig et arbejdsliv. Med andres motion og sundhed i fokus, en Ironman som sideprojekt, lever hun i dag i en verden, hvor alt handler om idræt. 

Opstarten af PP Fitness i Tarm for tre år siden har dog givet hende en anden udfordring. Pernille Colkær er blevet chef, hvilket har skabt nye problemstillinger, der ikke bare kunne løses med hård træning. For en ting er at dedikere sig til arbejdet med en Ironman, at motivere klienter til at yde, noget helt andet er at få en arbejdsplads med både fastansatte og løst tilknyttede medarbejdere til at fungere optimalt. 

- Det har været det mest udfordrende for mig. Jeg troede udfordringen ville ligge i økonomi og administration. Det er også en udfordring, men det at lede folk er helt klart et af de punkter, hvor jeg skal blive dygtigere. Der er meget mavefornemmelse i det, fortæller Pernille Colkjær og fortsætter. 

Det er bag skrivebordet, at Pernille Colkær føler sig mest på udebane i arbejdet som selvstændig.
Det er bag skrivebordet, at Pernille Colkær føler sig mest på udebane i arbejdet som selvstændig.
Foto: Anne Moulvad, TV MIDTVEST

- Jeg vender det om, og tænker, hvad ville jeg egentlig selv arbejde under. Den tanke tror jeg er god at have med i forbindelse med ledelse. Kunne jeg i grunden selv være i det?

Dagen er ved at være slut for Pernille Colkær. Fordi hun lever af sin passion er den ofte tætpakket med opgaver fra morgen til aften. Udover træningstimer skal vagtplaner laves og de mere end 275 daglige beskeder fra kunder, samarbejdspartnere og investorer besvares. For at holde styr på det hele, når hun stadig selv kun er 29 år, har hun, præcis som mange af hendes kunder, en personlig rådgiver.

For selvom hun lever i en aktuel succes er ambitionerne for fremtiden at vækste. Ingen udvikling er lig med afvikling.

- Mine personlige mål med Ironman og så fitnesscenteret skal hænge sammen og i fremtiden skal der komme flere centre som det i Tarm, afrunder Pernille Colkær. 

En hverdag med fuld fart bliver, oftest, afløst af en lørdag aften i hjemmet med benene oppe og tæppet på. Hun ved, selvom det er svært som idrætskvinde, at perioder med afslapning er en god ting. En nødvendig ting, hvis man vil lykkedes med at udvikle og vokse. 

9:24
Se hele indslaget med Pernille Colkær her.