Peder har levet af planter i tre uger

Som en del af et forsøg skulle Peder Korshøj udelukkende leve af plantebaserede madvarer i tre uger.

Hvad sker der med kroppen, hvis man udelukkende lever af planter? Det ville en sygeplejerskestuderende fra Viborg undersøge. En af de 15 deltagere i forsøget, er 72-årige Peder Korshøj fra Rødkærsbro, der inden forsøgets start levede af en ret traditionel dansk kost.

- Det var kød, fisk, æg, ost, mælkevarer og æg, fortæller han.

Nu bliver det hele skiftet ud med en plantebaseret kost, der består af ikke-forarbejdede fødevarer som grøntsager, fuldkorn og bønner.

- Nu er jeg gået ind i det her, og der kommer formentlig en periode, hvor jeg vil savne at spise noget af det, jeg har spist de første 72 år af mit liv, siger han.

Peder Korshøj lider af diabetes. Han håber, at han kan slippe af med noget af sit medicin og forhåbentlig også smide nogle kilo i løbet af de tre uger. 

De 15 deltagere laver undervejs i forsøget mad sammen.
De 15 deltagere laver undervejs i forsøget mad sammen.
Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

Store fordele ved flere planter på tallerkenen

Det er 26-årige Stig Ladefoged, der er sygeplejerskestuderende fra Viborg, der skal lede deltagerne igennem forsøget.

- Hvis man spiser rigtig mange frugter, grøntsager, bælgfrugter, fuldkornsprodukter, nødder og kerner, så får man rigtig mange sundhedsfremmende stoffer, som man ikke får ved en klassisk dansk kost, siger Stig Ladefoged, der selv lever af planter.  

I løbet af forsøget samles de 15 deltagere, hvor de skal få inspiration til at, hvilke plante-retter de kan lave.

- Vi er meget gode til at tænke kød ind i måltiderne, og at der så skal være noget tilbehør, som eksempelvis kunne være en kartoffel eller grøntsager, hvis man er heldig. Men sådan noget som bælgfrugter ser vi slet ikke, og det så jeg gerne, at de får sparket ind i kosten, siger Stig Ladefoged.

Efter forløbet har Peder Korshøj tabt i alt 7 kilo. Derfor er han heller ikke i tvivl om, at der i fremtiden skal flere planter i maden.

- Jeg fortsætter. Jeg er helt sikker på, at jeg fortsætter.

Se hele programmet om forsøget, og bliv klogere på forsøgets resultater

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Livsstil.